Annonce

Aktionsuge 19
6. maj 2013 - 18:01

Nu går de efter kapitalismen

Gadefest, demonstrationer, film, koncerter og happenings er på programmet, når den udenomsparlamentariske bevægelse i København mandag starter aktionsuge mod kapitalisme.

Regeringer kommer og går, men kapitalismen består.

Det skal der dog laves om på, mener aktivister fra den yderste venstrefløj i København, som mandag kickstarter en aktionsuge mod det økonomiske system, som danner grundlag for vores samfund.

»Aktionsuge 19«, som konceptet er døbt, er en opfordring, en invitation og en åben ramme, som aktivister og organisationer kan fylde ud med aktiviteter efter temperament og lyst – både med kritik af det bestående og kreative bud på alternativer. 

Formålet er at styrke den antikapitalistiske kritik og bevægelse i Danmark.

– Der er brug for, at vi eksperimenterer, deler visioner og afprøver strategier. Målet er ikke, at vi skal nå frem til en forkromet enighed, men at vi skal lære af hinanden og sætte fokus på, at der er noget fuldstændig galt i verden, og at vi har alternativerne, skriver »Aktionsuge 19« i deres grundlag.

Uofficielle overraskelser

Aktionsugen har været planlagt igennem flere måneder og der er blevet afholdt flere stormøder, hvor enkeltpersoner og repræsentanter fra adskillige udenomsparlamentariske grupper har deltaget.

På en hjemmeside oprettet til formålet er der en oversigt over det officielle program.

Det rummer både debat- og filmarrangementer om krisen og klima, en queer-bar og en koncert på vand samt demonstration mod gentrificering og gadefest på Nørrebro.

Arrangørerne oplyser til Modkraft, at der derudover også vil være en række »uofficielle« markeringer i løbet af ugen, som ikke vil blive annonceret offentligt inden de finder sted.

Besøg hjemmesiden »Aktionsuge 19«.

Konceptet er inspireret af en aktionsuge arrangeret af BZ-bevægelsen, som fandt sted i 1988. 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce