Annonce

Venstrefløj
13. oktober 2015 - 10:18

Modkraft-blogger forlader SF

Tidligere folketingsmedlem og medlem af SF’s landledelse, Trine Pertou Mach, har meldt sig ud af SF. Pertou Mach var en central skikkelse i det interne opgør om salget af DONG, der førte til at SF trådte ud af den daværende S-R-SF-regering.

Trine Pertou Mach meddelte mandag den 12. oktober, at hun forlader SF. Et parti hun af flere omgange har siddet i Folketinget for, senest fra december 2013 – hvor hun afløste tidligere formand Villy Søvndal, der trådte tilbage på grund af sygdom – til valget i juni i år, hvor hun ikke blev genvalgt. Trine Pertou Mach har desuden været valgt ind i først partiets ledelse fra 2006 til 2014.

I Folketinget gjorde Mach sig særligt bemærket i forbindelse med salget af dele af DONG til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, hvor hun var blandt de folketingsmedlemmer, der gik imod partilinjen og kritiserede salget.

Sagen førte efter et par dramatiske døgn til, at SF i januar 2014 forlod den daværende S-R-SF-regering, og at SF’s daværende formand Annette Vilhelmsen trak sig.

Pertou Mach blev i den forbindelse nævnt som en mulig afløser, men stillede ikke op til formandsvalget.

Socialdemokraternes skygge

Til dagbladet Information forklarer Trine Pertou Mach sin udmeldelse:

– Der er ikke én politisk anledning, som gør, at jeg siger, at nu er det nok. Men jeg synes, at SF stadig placerer sig for meget i Socialdemokraternes skygge på især værdipolitikken og dele af udenrigs- og sikkerhedspolitikken. Mere overordnet savner jeg en klar fortælling om, at det er muligt at indrette samfundet radikalt anderledes.

Udover at arbejde for SF, har Trine Pertou Mach fra 2007 til 2013 været forkvinde for Mellemfolkeligt Samvirkes bestyrelse, og fra 2000 til 2005 talsperson for den nu lukkede EU-kritiske JuniBevægelsen.

Hun har desuden siden 2009 været fast blogger på Modkraft. Seneste indlæg er dog helt tilbage fra 2. januar 2014.

Redaktion: 
Emneord: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce