Annonce

Spanien
24. marts 2014 - 15:03

Madrids gader fyldt med vrede over den spanske regerings nedskærringspolitik

Hundredetusinder på gaden i Madrid lørdag for at protestere over arbejdsløshed, fattigdom, boligmangel og offentlige besparelser i Spanien. Adskillige såret og anholdt efter sammenstød mellem demonstranter og politi.

Hundredetusinder af vrede spaniere fyldte lørdag den 22. marts gaderne i Madrid til en demonstration under parolen »March for værdighed«.

Formålet var at protestere mod EU’s pålagte nedskæringspolitik, som ifølge demonstranterne er årsagen til stigende fattigdom og arbejdsløshed i det kriseramte Sydeuropæiske land.

Arrangementet foregik i begyndelsen fredeligt, men udviklede sig senere voldsom, da kampklædt politi skød med gummikugler mens enkelte demonstranter kastede med sten og flasker.

24 demonstranter er efterfølgende blevet anholdt og op mod 100 personer er blevet såret, oplyser de spanske myndigheder til CNN.

Se billeder og videoer af demonstrationen og sammenstødet mellem politi og demonstrationer hos Revolution News.

Læs artiklen »Anti-austerity protest turns violent in Spanish capital« hos CNN.

Læs artiklen »Spain austerity: Huge Madrid protest turns violent« hos BBC.

Demonstrant: Kæmper for mine børns fremtid

Demonstranterne kom fra seks forskellige områder i byen og samledes på en central plads, hvor der blev holdt taler og spillet klassisk musik.

Her blev kritikken rettet mod regeringen, som ifølge demonstranterne, snarere end at fokusere på økonomisk vækst, har gennemført en række omfattende nedskæringer, arbejdsmarkedsreformer og dermed forringet Spaniens velfærdsmodel.

Regeringens besparelser har gjort problemerne med arbejdsløshed værre mens den på samme tid har ødelagt den offentlige sundheds- og uddannelsessektor, lyder kritikken.

– Jeg er her for at kæmpe for mine børns fremtid. For dem, der er ved magten, er vi bare et tal. De værdsætter penge mere end de værdsætter folket, fortæller den 44-årige iværksætter, Michael Nadeau, til Reuters.

Demonstranterne opfordrede den konservative regering til ikke at betale en stor gæld til udlandet, og i stedet tackle Spaniens arbejdsløshed, der er på 26 procent, og dermed blandt Europas højeste, og uden udsigt til at falde.

Læs artiklen »Marches against austerity cuts reach outskirts of Madrid« hos El País.

Læs artiklen »Massive Anti-Austerity Protest in Spain« hos  Popular Resistance.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce