Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
PARTY!
1. marts 2012 - 14:01

Kæmpe kvindekampfest med anarkist-rap og elektro

Ti kvindelige artister, der leverer alt fra soulmusik, freestylerap, house, dubstep og anarkistisk hip hop.

Det er kort fortalt, hvad man kan forvente, hvis man tager til kvindekampfest i Ungdomshuset på Dortheavej lørdag den 3. marts.

Foruden en koncert med et storslået line-up med et massivt genreopbud, har festen to formål.

Det ene er at tage kvindekampen til et nyt niveau, hvor kvindelige kunstnere står i front af et ellers mandsdomineret univers, som man ofte ser i hiphop-genren. Det andet er at give en scene og en mikrofon til nogle af de kunstnere, der hidtil ikke har været eksponeret.   

– Der er måske nogle, som kan blive afskrækket, når man begynder at tale om feminisme og kvindekamp. Man kan hurtigt forbinde det med tunge debataftener og ting, man ikke må sige. Vi har forsøgt at bløde det op med en fest, der også skal frempromovere nogle upcoming kvindelige artister, fortæller arrangøren, Toke til Modkraft.

Musiksexisme og amerikansk anarkist-rap

Toke forklarer, at idéen til festen opstod i forlængelse af Ungdomshusets hiphop-klub Rap’n Skralde. Her havde man længe forsøgt at få et kvindeligt fokus, så kvinder i hip hop ikke bare handler om bitches og bling, men om kvinder, der netop modstår det, som han forklarer.

– Naja Rosa, der er datter af Savage Rose er for eksempel vokset ud af den kultur, hvor fremstillingen af kvindelige kunstnere ikke handler om at være et sexsymbol i bikini, der viser sine patter, forklarer arrangøren.

Dertil kom også lysten til at lave en fest, der ikke bare bød på hiphop, men brød alle rammerne - også genremæssigt.

Nogle af dem, der optræder, kommer derfor også fra et helt andet musikalsk univers end indenrigshittet Naja Rosas rock.  

Den danske rapper Grow Diggas tekstunivers er traditionel rap med udspændt attitude og en fuck-finger til verden, som man kan opleve i nummeret »Nothin’ to loose«.

»Back in baconDk in a world that is mine/ a self hired boss of my youngster grown life/ broken up living on the same room and roof/ one, two freedom I’m counting on myself they can go to hell and fuck themself./ Playing it hard and ruling in the school got an attitudeproblem I was always told.«

Se hendes video Nothin’ to loose

Arrangøren fremhæver også Drowning Dog og DJ Malatesta, som er et anarkistisk hiphop-kollektiv fra San Francisco. Det er første gang, det velrenommerede kollektiv optræder i Danmark med deres politiske rap med tekster som »it’s a class war/ it’s a rich man’s game no matter what we call it/and we’re spending our lives putting money in his pocket/it’s a class war«

Se Drowning Dog og DJ Malatestas »Class war«

Party for your right to fight! I Ungdomshuset på Dortheavej kl. 21.00 lørdag den 3. marts – entré 50 kr.

Se arrangementet på Facebook 

 

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce