Annonce

Enhedslisten spørger
27. august 2012 - 17:52

Hvad mener du om finansloven?

Enhedslisten inviterer til borgermøder i hele landet, hvor vælgerne kan give det rød-grønne parti gode råd og forslag til de kommende finanslovsforhandlinger med regeringen.

Har du en god idé til, hvordan Enhedslisten kan presse eller lokke regeringen til at lave en venstreorienteret finanslov, så er det nu, du skal høre efter.  

Det rød-grønne parti med Johanne Schmidt-Nielsen i spidsen inviterer nemlig til en række »lyttermøder« over hele landet den kommende tid for at give danskerne ordet og indsamle gode forslag til de kommende finanslovsforhandlinger.

»Hvordan forbedrer vi forholdet til en regering, der åbenlyst foretrækker at se til højre, når den skal finde sit flertal? Hvordan kan alle os, der knoklede for at få en ny regering, hjælpes ad med at få regeringen tilbage på det røde spor?« lyder det blandt andet i oplægget fra Enhedslisten.

Se tid og sted for lyttermøderne på Enhedslistens hjemmeside.

Kritik af regeringens forslag

Regeringen fremlagde mandag den 27. august sit forslag til næste års finanslov. 

Her er fokus på uddannelse og forskning samt en stram økonomisk politik, der gør det muligt at leve op til krav fra EU omkring størrelsen på den offentlige gæld.

Læs artiklen »Regeringen vil bruge milliarder på uddannelse og forskning« hos Politiken.

Enhedslisten er som udgangspunkt stærkt kritisk overfor forslaget fra SF, Socialdemokraterne og De Radikale.

Kritikken går særligt på den manglende jobskabelse og manglende initiativ i forhold til dem, der mister deres dagpenge til næste år.     

– Vi anerkender, at der er flere udmærkede forslag i regeringens udspil, men der er for meget genbrug af initiativer, der allerede er vedtaget. Der er alt for lidt, der viser, at denne regering for alvor gør en forskel i forhold til den forrige regering, siger Frank Aaen, der er finansordfører for Enhedslisten til Berlingske.

– Det er et politisk valg, når der ikke gøres mere for beskæftigelsen. Og det er altså lodret forkert at stramme finanspolitikken i en tid med høj arbejdsløshed og dårlige konjunkturer, mener han.

Læs artiklen »Enhedslisten dybt skuffet over regeringens jobplaner« hos Berlingske.

Læs artiklen »Enhedslisten om finanslov: Ikke godt nok« DR.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce