Annonce

Trump
18. januar 2017 - 11:00

Her kan du deltage i Trump-protester på fredag: »Vi skal frygte Trump«

Mens aktivister planlægger at gøre Trumps indsættelse i Washington til et kaos, indkalder flere initiativer til demonstrationer foran den amerikanske ambassade i København. »Alle fornuftige mennesker bør frygte alvorligt for hans valgperiode,« mener aktivister, der står bag en uanmeldt demonstration fredag.

Når Donald Trump skal tages i ed i Capitol-bygningen i Washington fredag den 20. januar, skal ceremonien blandt andet blive mødt af blokader, sit in-aktioner og massiv larm, hvis det står til folkene bag initiativet DisruptJ20 (Afbryd d. 20. januar).

Arrangørerne opfordrer samtidig til internationale protester foran blandt andet amerikanske ambassader verden rundt.

Læs Modkraft-artiklen »Demonstranter vil gøre Trump-indsættelse til et kaos«

Allerede fra morgenstunden vil den amerikanske ambassade i København være omdrejningspunkt for Trump-protester.

Mellemfolkeligt Samvirke og Greenpeace opfordrer til at mødes klokken 08.00 foran ambassaden, hvor der er taler og musik med parolen »Make solidarity great again«.

»Trumps vej til magten er brolagt med racistiske, sexistiske, ultra-nationalistiske, klimafjendske, hadefulde tweets og holdninger. Trump er ikke alene. Racisme og højrepopulismen buldrer frem i Europa. Nu skal vi stå sammen,« skriver organisationerne. 

Demo afløses af uanmeldt »festlig markering«

Senere på dagen er ambassaden igen mål for to demonstrationer.

Klokken 16 arrangerer Socialistisk Ungdomsfront og Marxistiske Studerende til demonstrationen »Stop Trump«. Det er ifølge arrangørerne en demonstration »mod højrepopulismen, som for tiden oplever fremgang i Danmark og Europa, såvel som i USA,« skriver de til Modkraft.

- USA har en masse indflydelse i Danmark, og vores udenrigsminister Anders Samuelsen udtalte for nylig at regeringens udenrigspolitik er at følge den linje USA lægger. Derfor bliver en demonstration imod Trump og de ting han står for også en protest imod vores nuværende regering, og deres blinde »følgen i hælene« på USA.

Klokken 17 indkalder aktivisterne i Party Rebels til det, de håber bliver startskuddet på »en aktivistisk modstand mod Trump-regimet« - demonstrationen »Build bridges - not walls!«, der beskrives som en festlig markering af Trumps indsættelse.

Gruppen har det princip ikke at anmelde demonstrationer og gadefester.

Læs mere om Party Rebels i Modkraft-artiklen »Aktivister insisterer på fest, ballade og kamp mod systemet: Derfor anmelder vi ikke vores demoer«

Ifølge Party Rebels er begivenheden en solidaritetsaktion med #DisruptJ20-aktionen i Washington.

- Trumps politik er en del af en global tendens, hvor politikere mobiliserer på had og overgreb på minoriteter og udsatte grupper. At lægge afstand til Trump er også at vise solidaritet med de grupper bliver udsat under hans regime, skriver aktivisterne til Modkraft.

Hvilke konkrete forhold gør, at vi lige skal frygte Trump mere end andre amerikanske præsidenter?

- Amerikanske præsidenter er sjældent vellidte af progressive bevægelser verden over, men Donald Trump er alligevel slem i en kategori for sig selv. Han er uforudsigelig, barnlig og hans udtalelser om kvinder, minoriteter, klimaforandringer, tortur og menneskerettigheder samt det kabinet, han er ved at udpege, gør, at alle fornuftige mennesker bør frygte alvorligt for hans valgperiode.

Aktivisterne skriver desuden, at de mener, det er nødvendigt at vise modstand fra starten af Trumps præsidentperiode »og være klar, når han skal på statsbesøg eller vil gøre sin indflydelse gældende på det europæiske kontinent«.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce