Annonce

Udland
8. november 2013 - 17:15

Grækenland: BZ-journalister sender TV fra gaden

Fyrede ansatte på græsk stats-tv fortsætter liveudsendelser via internettet efter uropolitiet torsdag smed dem ud af deres tidligere arbejdsplads. Venstrefløjspartiet Syriza rejser mistilllidsvotum overfor regeringen.

Mens græsk kamppoliti fortsat vogter hovedkvarteret til den tidligere statsradiofoni i Grækenland, er tidligere ansatte begyndt at sende fjernsynsudsendelser live fra et midlertidigt »udendørsstudie« på gaden foran politiafspærringen.

En liveudsendelse gik i luften torsdag den 8. november klokken 21 lokal tid og blev ifølge Radio Bubble set af over en million seere på internettet. Udsendelsen foregik ved et bord dækket med en dug med logoet for ERT - den græske forkortelse for Græsk Statsradiofoni (Elliniki Radiofonia Tileorasi) - få meter foran politikæderne ind til parken omkring ERT's hovedbygning.

Også fredag morgen skal der have været livetransmission.

Læs artiklen »Greek police raid occupied and worker-run TV station« hos ROAR Magasin.

Lukning skaber politisk uro

Hovedkvarteret blev natten til torsdag stormet af græsk kamppoliti og tømt for mediearbejdere, der gennem fem måneder har fortsat tv-transmissioner fra bygningen, efter den græske regering choklukkede statsmediet den 11. juni i år.

Lukningen i juni udløste en politisk krise i landet, hvor det mindste regeringsparti, Demokratisk Venstre, trådte ud af regeringen.

Regeringen har derfor nu kun et meget skrøbeligt parlamentarisk grundlag.

Læs artiklen »Besat statsradiofonis hovedkvarter ryddet af græsk politi« hos Modkraft.

Mistillidsdagsorden kan fælde regeringen

Rømningen af statsbygningen har nu fået venstrefløjspartiet Syriza, der er det største oppositionsparti i landet, til at rejse en mistillidsdagsorden til den socialdemokratisk-konservative regering.

Syriza mener rømningen af ERT-bygningen er sket uden lovgyldigt grundlag. Allerede i juni måned erklærede en græsk højesteret lukningen af ERT for ulovlig og gav tilladelse til fortsat mediedrift.

Læs artiklen »Den græske tv-tragedie« hos Fagbladet Journalisten.

Mistillidsdagsordenen vil komme til afstemning i løbet af weekenden.

En talsmand for det græske regering afviser dog at mistillidsdagsordenen vil udgøre nogen trussel.

– I har givet regeringen en god mulighed for at bevise, at dens flertal er stærkt og sammenhængende, har Kyriakos Mitsotakis, minister for adminstrative reformer, svaret Syriza formand Alexis Tsipras ifølge euronews.com.

Læs artiklen »SYRIZA tests gov’t strength after ERT staff forced out« hos ekathimerini.com

Læs artiklen »Greek government to face no-confidence vote after ERT police raid« hos Euronew.com

Følg Radio Bubles livetweets fra Athen (engelsk)

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce