Annonce

Demonstration
5. november 2015 - 16:04

Godt 1000 demonstrerede for en anstændig finanslov

Onsdag den 4. november gik demonstranter i fakkeloptog fra Rådhuspladsen til Christiansborg for en »anstændig finanslov«. De er utilfredse med den nye regering, som de mener bevidst straffer samfundets mest udsatte borgere. 1000-2000 deltog i demonstrationen ifølge arrangørerne.

Onsdag den 4. november demonstrerede et sted mellem 1000 og 2000 borgere for en »anstændig finanslov« på Københavns Rådhusplads og Christiansborg Slotsplads.

Demonstranterne er utilfredse med den nye regering, som de mener bevidst går efter at straffe samfundets mest udsatte borgere, når de blandt andet afskaffer ferie for kontanthjælpsmodtagere og indskrænker boligstøtten.

Arrangørerne betegner demonstrationen som »en succes« og lover mere aktivitet fremover. 

Læs artiklen »Demonstration for en »anstændig« finanslov« på Modkraft

Tilslutning begejstrer arrangører

Det var initiativet 'For et anstændigt Danmark', der stod bag demonstrationen. Talsmand for initiativet, Helge Bo Jensen, betegner den som en succes:

- Vi synes det var en flot demonstration med et godt fremmøde. Der har generelt været stor opbakning til demonstrationen, og i arrangørgruppen føler vi os motiverede til at føre kampen videre.

Det seneste stykke tid har der været flere store demonstrationer vendt mod den nye regerings politik. På Folketingets åbningsdag, tirsdag den 6. oktober, samlede en 'Folkevandring for en ordentlig behandling af flygtninge' omkring 20.000 deltagere. Og torsdag den 29. oktober demonstrerede op mod 40.000 unge over hele landet mod regeringens nedskæringer på uddannelsesområdet.

På facebook var hele 20.000 inviteret til onsdagens demonstration, men kun et sted mellem 1000 og 2000 valgte at dukke op. Helge Bo Jensen fastholder dog, at arrangementet var en succes, og at man bør se fremmødet i den rette kontekst:

- De folk, som bliver ramt af reformerne, har ikke den samme kollektive identitet som for eksempel studerende. De har ikke det samme kollektive rum som de studerende, men lever isolerede tilværelser, og så får de tilmed at vide, at deres problemer er individuelle problemer. Set i det lys er det imponerende, at så mange har valgt at gå på gaden.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce