Annonce

Festival
11. april 2013 - 12:06

Feminisme handler også om flygtninge

Feminisme handler om menneskers mulighed for at tale og handle frit, mener arrangørerne af kunst- og musikfestivalen LadyFest, som stiller skarpt på frihed til bevægelse over grænser.

Torsdag slår festivalen LadyFest dørene op til tre dage feministisk musik, kunst, teater og film med kant.

LadyFest er en årlig tilbagevendende og global begivenhed, som oprindeligt opstod i USA, ud fra et ønske om at styrke kvinders repræsentation indenfor musik, kunst, teater og film.

Det er femte gang, festivalen afvikles i Danmark, og denne gang har arrangørerne indgået et samarbejde med Trampolinhuset, der er et selvdrevet kulturhus for flygtninge.

Det skyldes, at årets tema er »bevægelse« i bred forstand, og udvidelsen af festivalens fokus fra kvinders repræsentation, til at rumme en bredere kamp for bevægelsesfrihed, er helt bevidst.

– Med årets tema ’Bevægelse’ vil vi sætte fokus på, hvordan vi udvider mulighedsrummet for bevægelse. Det handler om kropsbevægelse, om kvindebevægelsen, om bevægelser over grænser, og hvordan man giver folk, der er låst fast, en stemme, fortæller Rikke Louise Knudsen fra arrangørgruppen til Modkraft.

Besøg LadyFests hjemmeside.

Besøg TrampolinHuset.

»Et mindre forfinet udtryk«

I løbet af de tre dage, vil Susanne Møller fra Sexarbejderenes Interesseorganisation holde foredrag, der vil være koncert med Sally Vox og en filmvisning lavet i samarbejde med flygtningemagasinet VisAvis.

– Feminisme handler for os ikke så meget om, at kvinderne skal ud af køkkenet mere. Det handler også om at give mennesker muligheden for at tale og handle, fortæller Ene Bissenbakker fra LadyFest.

På årets festival er der også mulighed for at opleve 'She’s a Show', som er digteren Mette Moestrup og musikeren Miriam Karpantschof, der er en duo, som blev ført sammen af LadyFest i 2009.

– Der kommer et andet udtryk ud af en tre dagsfestival, hvor det bare er kvinder, der er kunstnerne, håndværkerne og arrangørerne. Et mindre forfinet udtryk, der kan bevæge sig steder hen, hvor der ikke helt er kontrol over det. Der er en helt speciel energi, som jeg ikke synes, jeg møder andre steder, siger Signe Rom Rasmussen, der ligeledes er medarrangør.

LadyFest, der finder sted torsdag den 11. april til lørdag den 13. april på Kulturhuset Støberiet på Nørrebro i København, er for alle som er interesserede, åbensindede og støtter festivalens primære mål – ligestilling. Entreen er mellem 40 og 60 kr. pr. dag – asylansøgere har gratis adgang. 

Læs artiklen »Radikal global kvindekunst« hos Modkraft.

Læs artiklen »Fest gik på jagt efter kvindelig lydmand« hos Politiken.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce