Annonce

Venstrefløj
29. august 2013 - 14:50

Fagforeningsveteran bliver faglig koordinator i Enhedslisten

Formanden for Byggefagenes Samvirke i København, Anders Olesen, stopper for at blive faglig koordinator i Enhedslisten. Han vil fortsat prioritere grøn omstilling, social retfærdighed og arbejde til flest mulige.

Det faglige arbejde i Enhedslisten får fra den 1. december en politisk opgradering. Her tiltræder den nuværende formand for Byggefagenes Samvirke stillingen som faglig koordinator. Stillingen bliver dermed besat med en person, som hidtil har haft en fremtrædende plads på den faglige venstrefløj.

Anders Olesen har blandt andet været fortaler for, at fagbevægelsen skal opbygge en alliance med grønne bevægelser. Det fokus vil stadig være centralt i hans nye arbejde, fortæller han.

– En grøn omstilling, der sikrer en forsvarlig omgang med naturressourcerne og skaber flest mulige arbejdspladser, er garanti for en økonomi, der kan udbygge velfærd og social retfærdighed. Det er en faglig og politisk opgave, som jeg fortsat prioriterer. Men det præcise faglige fokus vil naturligvis blive lagt sammen med partiets faglige udvalg, siger han til Modkraft.

Bredere fundering af fagligt arbejde

Et andet fokuspunkt vil være en bredere fundering af det faglige arbejde.

– Det er vigtigt at få det faglige arbejde ud til diskussion i hele partiet. Der skal laves en indsats for at nye engagerer sig i den faglige og politiske kamp, siger han.

– Endelig er det også vigtigt, at sikre en koordinering af den faglige venstrefløjs indsats på tværs af de enkelte fagforeninger og brancher.

Anders Olesen er uddannet tømrer. Han har været formand for Byggefagenes Samvirket siden 1995. Han desuden konstitueret formand for 3F BJMF, efter formanden Henrik Lippert trådte tilbage i juni 2013.

Byggefagenes Samvirke skal nu vælge en ny formand på et ekstraordinært årsmøde den 6. november og BJMF på en ordinær generalforsamling den 30. oktober.

Læs mere på hjemmesiden for Byggefagenes Samvirke

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce