Annonce

Fagligt
19. september 2013 - 17:37

Fagforeninger mobiliserer frem mod Folketingets åbning

Københavnske fagforeninger indkalder til demonstration ved Folketingets åbning. Offentligt ansattes fagforeninger holder landsdækkende tillidsmandsmøde med krav om kommunal velfærd.

21 fagforeninger, studenterorganisationer, klimagrupper og velfærdsforeninger er gået sammen om en fælles demonsstration på Christiansborg Slotsplads den 1. oktober ved Folketingets åbning-

Organisationerne kræver under fællesparolen »Ja til fællesskab - nej til forringelser«, at jobskabelse og velfærd kommer på den politiske dagsorden i næste folketingssamling.

I modsætning til en tilsvarende demonstration ved Folketingets åbning sidste år, er en række fagforeninger i år blandt arrangørerne, primært fra Københavnsområdet.

»Målet er at lave en samlet folkelig manifestation med et bredt udtryk, hvor der anvises, hvilken vej den politiske udvikling bør gå de kommende to år«, skriver arrangørerne i indkaldelsen.

– Det er vigtigt at vise, at vi gerne vil vores velfærdssamfund og hinanden, siger Anders Olesen, formand for Byggefagenes Samvirke, på hjemmesiden fagligtansvar.dk.

– Vi ønsker et samfund, hvor der er plads til at alle kan udvikle sig, lære noget og hvor vi hver især får chancen for at bidrage med noget positivt til samfundet. 

Fire stjerne-demonstrationer

Forud for samlingen på Christiansborg Slotsplads vil det være muligt at tilslutte sig en af fire stjernedemonstrationer, som vil have hver sit tema: job, velfærd, uddannelse og grøn omstilling. Faglige vil samles på Nytorv for at kræve job, på Vor Frue Plads vil uddannelsessøgende samles, mens Vandkunsten lægger plads til velfærdsorganisationer og Christianshavns Torv til klimaorganisationerne.

Alle demonstrationer vil gå til Christiansborg Slotsplads, hvor manifestationen begynder kl. 16.30.

Læs mere om stjernedemonstration hos Fagligt Ansvar

Læs mere om programmet og stjernedemonstrationer på www.jatilfællesskab.dk

Stormøde for offentligt ansattes tillidsfolk

Inden Folketingets åbning vil et andet fagligt initiativ blive afviklet. Mandag den 30. september vil over 1000 tillidsfolk fra hele landet mødes i Odense. Bag initiativet står 11 fagforeninger for offentligt ansatte i »Hold Sammen på Danmark«. Fokus er især rettet mod efterårets kommunale budgetter.

– Med stormødet ønsker vi at få tillidsfolk lokalt til at gå sammen på tværs af organisationer og sammen lave konkrete krav til de politikere, som stiller op til kommunalvalget, siger Dennis Kristensen, formand for FOA, til Dagbladet Arbejderen.

Dennis Kristensen håber desuden, at mødet vil ruste de faglige organisationer op til de næste overenskomstforhandlinger.

På stormødet er der afsat tid til gruppearbejde, hvor deltagerne kan diskutere på tværs af fagforeningerne og planlægge konkrete aktiviteter.

Læs mere hos avisen Arbejderen

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce