Annonce

Socialt
22. januar 2016 - 14:06

Demonstrationer imod udsattes vilkår i København, Aarhus og Odense

Under parolen »Værdigt liv til alle« indkalder netværk, der vil organiserer udsatte, til demonstrationer i Aarhus, København og Odense den 4. februar.

Initiativet Bekæmp Fattigdom NU forsøger at organisere udsatte, hvis vilkår er blevet kraftigt forringet af den nuværende og forrige regerings nedskæringer og reformer.

– Der er så mange, der kommer i klemme på forskellig vis på grund af den ubarmhjertige og uanstændige politik, siger Tanja Bjørn Zabell, der er talsperson for Bekæmp Fattigdom NU i en pressemeddelelse.

– Meget syge mennesker tvinges igennem skøre og ydmygende sengepraktikker som led i de såkaldte ressourceforløb, arbejdsløse piskes ud i løndumpende forløb som virksomhedspraktik og løntilskud, stærkt handicappede mennesker mister meget af deres støtte og flygtninge der kommer hertil pga. krig og bomber, får så lav en ydelse, så de ikke har råd til en bolig. Vi er et meget rigt land, og det kan ikke passe at de mest udsatte skal nærmest dø af sult, blive hjemløse eller leve meget uværdige tilværelser, siger hun.

Forsvarer også flygtninges rettigheder

Som et led i organiseringen af de udsatte, har initiativet samtidigt indkaldt til demonstrationer i de tre største byer den 4. februar.

Ved demonstrationerne vil der være talere fra repræsentanter for de udsatte grupper, blandt andre Dansk Handicapforbund,  de hjemløses landsorganisation SAND og Venligboerne. 

Bekæmp Fattigdom Nu ønsker at rulle både den nuværende og forhenværende regerings fattigdomsskabende politik tilbage.

Det sker med begrundelsen:

»Et samfund skal kendes på hvordan det behandler sine udsatte, og vores samfund er rigt nok til at udsatte kan leve værdige liv. Skiftende regeringer har med kirurgisk præcision ramt nogle af de mest udsatte grupper hårdest - samtidig med at de der i forvejen har, har fået mere.«

Og initiativets kritik retter sig ikke kun mod danskeres vilkår: »Ikke mindst rammes flygtninge på flugt fra krig og bomber meget hårdt af regeringens og Socialdemokraternes økonomiske politik«, heder det i pressemeddelelsen.

Initiativet har op til demonstrationen indsamlet udsattes beretninger, der er blevet offentliggjort på Modkraft.

Besøg Modkrafts specialside »Opråb fra bunden« med udsattes beretninger om deres liv

Se indkaldelsen til demonstration i København på Facebook

Se indkaldelse til demonstration i Aarhus på Facebook

Se indkaldelse til demonstration i Odense på Facebook

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce