Annonce

17. januar 2017 - 13:19

Demonstranter vil gøre Tump-indsættelse til et kaos

Trumps indsættelse bliver mødt af brede demonstrationer og antikapitalistiske sort blok-aktioner i forsøget på at afbryde og forstyrre ceremonien mest muligt. »Hvis Trump overhovedet skal indsættes, så lad det ske bag lukkede døre, så det viser det sande ansigt på den sikkerhedsstat, Trump vil regere over.«

USAs kommende præsident Donald Trump skal ikke have et ben til jorden, hvis det står til de aktivister, der i øjeblikket mobiliserer til demonstrationer i Washington, hvor indsættelsen finder sted. 

Når Donald Trump skal tages i ed i Capitol-bygningen i Washington fredag den 20. januar, skal ceremonien blandt andet blive mødt af blokader, sit in-aktioner og larm, mener folkene bag initiativet DisruptJ20 (Afbryd d. 20. januar).

Et par uger efter valget i november sidste år fortalte blandt andet CNN ud, at den anden præsidentkandidat, Hillary Clinton, havde fået næsten to millioner flere stemmer end Donald Trump. Donald Trump løb dog stadig med sejren på grund af USAs særlige valgsystem. Aktivisterne kalder det en fiasko for det repræsentative demokrati:

»Trumps succes bekræfter det repræsentative demokratis fiasko. Snarere end at bruge den demokratiske proces som alibi for ikke at handle, må vi vise, at intet valg kan legitimere hans dagsorden. Hverken Demokraterne eller noget andet politisk parti eller nogen politiker vil redde os - de tilbyder bare en vagere version af det samme. Hvis der skal ske et positivt skifte i dette samfund, er vi er nødt til at gøre det selv, sammen, gennem direkte handling,« står der blandt andet i aktionsindkaldelsen fra DisruptJ20.

DisruptJ20 dækker over en række forskellige initiativer og aktioner, der udspiller sig i løbet af dagen.

Fra morgenstunden vil der være blokader og markeringer i Washington DC:

Listen bliver opdateret løbende og kan findes her, hvor der også er en oversigt over andre arrangementer, der ikke er finder sted i Washington DC.

Antikapitalister i sort blok

Senere på formiddagen samles en uanmeldt demonstration i en »voldsom, antikapitalistisk, antifascistisk blok‹. Initiatviet hedder »It's giong down« (Det går ned). Deltagerne opfordres til at tage sort tøj på.

Arrangørerne skriver, at man skal være forberedt på at »forsvare hinanden og alle andre, der gør modstand mod Trump-regimet«. 

»Familievenlig modstand«

Omkring middag inviteres der til »Festival of Resistance« - en »farverig« march mod Donald Trump.

Den beskrives af arrangørerne som familievenlig og er anmeldt på forhånd.

Opfordrer til internationale protester

DisruptJ20 opfordrer desuden til internationale protester ved ambassader og grænseovergange i forbindelse med Donald Trumps indsættelse.

I København er der blandt andet indkaldt til flere markeringer. Blandt andet foran USAs ambassade på Østerbro.

Læs mere om demonstraionerne her: »Her kan du deltage i Trump-protester på fredag«

Fælles for alle aktioner, demonstrationer og arrangementer er, at arrangørerne ser Trumps indsættelse som startskuddet på længerevarende kampagner mod hans kommende præsidentperiode.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce