Annonce

Kommunalvalg
31. oktober 2013 - 21:18

Antifascister vil ødelægge Danskernes Partis valgkamp

Mailkampagne målrettet byrådspolitikere over hele landet, larmedemonstrationer og nedrivning af valgplakater skal forpurre det nynazistiske Danskernes Partis kommunalvalgkamp, fortæller Antifascistisk Aktion.

Venstreradikale antifascister blander sig nu i den i gangværende kommunalvalgkamp.

Det sker med en storstilet kampagne, der skal »forpurre« det nynazistiske parti Danskernes Partis forsøg på at blive valgt ind i landets byråd.

De venstreradikale aktivister annoncerer, at de vil fjerne partiets valgmaterialer fra det offentlige rum og protestere, når partiet holder møder. 

Bag initiativet står den venstreradikale gruppe Antifascistisk Aktion (AFA), som har produceret flere tusind klistermærker og plakater mod Danskernes Parti, der stiller op i fem kommuner.

Samtidig lanceres en mailkampagne målrettet byrådspolitikere i hele Danmark, som opfordrer de etablerede partier til at boykotte valgmøder og tv-debatter, hvor det stærkt højreorienterede parti deltager.

– Det giver ingen mening at begynde at diskutere med dem. Det vil give dem en platform til at udbrede deres racistiske politik. Og vi skal hjælpes ad med at fjerne deres nazipropaganda fra gadebilledet og forhindre dem i at manifestere sig. De skal ikke have en meter, fortæller Sille Lindeberg fra AFA i et interview med hjemmesiden Projekt Antifa.

 

AFA vil fjerne platform

Danskernes Parti er en udbrydergruppe fra det danske nazistparti og har siden stiftelsen forrige år haft held til at blive samlingspunkt for den yderste højrefløj i Danmark.

Kritikerne mener, at partiets opstilling til kommunalvalget den 19. november er et forsøg på at udbrede rendyrket racisme i en demokratisk indpakning.    

Læs artiklen »Danskernes Parti: Persongalleriet« hos Modkraft.

Læs artiklen »Kritisk fokus på Danskernes Parti« hos Modkraft.

– Danskernes Partis valgkamp er deres største aktivistiske begivenhed siden de blev dannet, og den største nazistske valgindsats i Danmark siden Anden Verdenskrig. De vil forsøge at bruge kommunalvalget til at legitimere sig selv som et demokratisk parti, fremfor den gruppe heilende nazister med hang til vold og holocaustbenægtelse, som vi er vant til at se dem som, siger Sille Lindeberg.

Hun afviser samtidig, at det er udemokratisk, når AFA vil forhindre at partiet bliver repræsenteret i de danske byråd.

– Det kan aldrig nogensinde være udemokratisk at kæmpe imod nazisme. Nazisme er ikke forenelig med demokrati. Nazisme er systematisk vold, siger Sille Lindeberg, men tilføjer:

– Det vigtigt at pointere, at vi netop ikke fratager dem retten til at ytre sig, vi ønsker bare ikke at give dem en platform og dermed give dem et publikum.

Læs hele interviewet med AFA: »Interview: De skal ikke have en meter« hos Projekt Antifa.

Læs artiklen »AFA: Ingen dialog med nazisterne« hos Projekt Antifa.

Larm i Aarhus

Som tidligere omtalt på Modkraft, så har Danskernes Parti deltaget i flere debatmøder på gymnaiser, hvilket allerede i sidste måned gav anledning til en ophedet debat og protester.  

Læs artiklen »Danskernes Parti får panelplads ved otte gymnasiemøder« hos Modkraft.

Læs debatindlægget »Intelligente unge siger fra over for polariserede tosser« hos Politiken.

Og noget tyder på, at protesterne virker.

Ifølge Modkrafts oplysninger er i hvert fald et enkelt debatarrangement på et gymnasium i Jylland blevet aflyst og senest har to biografer valgt at fjerne en valgvideo for Danskernes Parti efter klager.

Læs artiklen »Stor ballade om kontroversiel valgvideo« hos Jyllands-Posten.

Læs artiklen »Biografer dropper højreradikal valgvideo« hos DR.

I den kommende tid er der indkaldt til to demonstrationer vendt mod Danskernes Parti.

Fredag den 1. november protesterer Antirascistisk Netværk foran Hovedbiblioteket i Aarhus med fløjter, trommer og vuvuzelaer under overskriften »Overdøv nazisterne« i anledning af et valgmøde indkaldt af partiet.

Vi mener ikke, at Aarhus Kommune skal udlåne lokaler til nazistiske organisationer som Danskernes Parti, hvis program kun kan realiseres ved at udrense politiske modstandere, etniske minoriteter, handikappede og seksuelle mindretal, skriver netværket i deres indkaldelse.

Læs om arrangementet »Overdøv nazisterne« på Facebook.

Søndag er der demonstration i Odense, når partiet sammen det fremmedfjendske 'Frit Danmark' og 'Jylland Først' deltager i en live tv-debat på TV2 Fyn og TV2 Syd.

– Når de etablerede partier vælger at sidde i en paneldebat med sådanne udemokratiske typer, må der arrangeres en demonstration for at vise vores afsky for disse højrelister, lyder fra initiativtagerne.

Læs om begivenheden »Ingen dialog med nazister og fascister Odense den 3. november 2013« på facebook.

Læs artiklen »Antiracister brugte hængelås mod nynazister« hos Modkraft.

Se også linkboxen »Kommunalpolitik og venstrefløj« hos Modkraft Biblioteket (Afsnit: Andre initiativer)

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce