Annonce

Tendens
31. oktober 2013 - 15:36

Amerikanerne enige med eksperter: Legaliser cannabis

Et flertal i USA ønsker afkriminalisering af cannabis. De bakkes op af regeringsledere fra Latinamerika og eksperter, som mener, at euforiserende stoffer er mere skadelige for samfundet, når de er ulovlige.

For første gang nogensinde viser en meningsmåling fra analyseinstituttet Gallup, at et flertal af amerikanerne ønsker en legalisering af cannabis.

I en ny måling offentliggjort i sidste uge svarer 58 procent af de adspurgte, at de er tilhængere af afkriminalisering af den populære, euforiserende plante.

Det opsigtsvækkende resultat kommer kort tid efter, at de to amerikanske stater Colorado og Washington har afkriminaliseret besiddelse af rusmidlet til eget forbrug.

Holdningsskiftet i USA afspejler en mere generel tendens på kontinentet og blandt eksperter på området.

Læs artiklen »For First Time, Americans Favor Legalizing Marijuana« hos Gallup Politics.

Læs artiklen »Marihuana er ikke farligere end alkohol« hos Berlingske.

Latinamerika kræver afkriminalisering

Et politisk flertal i Uruguay besluttede for to uger siden, som det første land i verden, at tillade ikke bare besiddelse men også statsreguleret salg og produktion af hash og marijuana.

Læs artiklen »Joint decision: Uruguay prepares to legalize sale of marijuana at $1 a gram« hos RT.

Og på det seneste FN-topmøde i New York i september rettede flere regeringsledere fra Latinamerika en hård kritik af USA's War On Drugs.

Ifølge kritikerne medfører nul tolerance-politikken overfor stoffer i virkeligheden øget kriminalitet – ikke mindre – og har ødelæggende økonomiske og sundhedsmæssige konsekvenser for de latinamerikanske lande.

– Vores regering har fra dag ét tydeligt sagt, at krigen mod stoffer til stadighed har været uden de ønskede resultater. Derfor kan vi ikke fortsætter i samme spor, og samtidig forvente, at få et andet resultat end hidtil, sagde Colombias konservative præsident Perez Molina til FN's generalforsamling.

Læs artiklen »Guatemala president to UN: Reform global drug policy« hos Al Jazeera.

Læs pressemeddelelsen »This Week: Alternatives to Drug War to be Major Focus at United Nations General Assembly« fra Drug Policy Alliance.

Læs artiklen » North America’s Largest City Moves to Legalize Pot« hos Time.

Forskere: War On Drug er tabt

En ny rapport fra The International Centre for Science in Drug Policy som er blevet offentliggjort i magasinet British Medical Journal Open i oktober peger også på behovet for at nytænke indsatsen overfor euforiserende stoffer.

Forskerne har gennemgået de seneste årtiers resultater fra syv internationale, regeringsfinansierede overvågningsprogrammer, der kortlægger erfaringerne med bekæmpelse af stoffer.

Forskerne konkluderer på den baggrund, at myndighedernes forsøg på at stoppe udbredelsen af de ulovlige rusmidler er en regulær fiasko.

Således er prisen på cannabis, kokain og heroin i perioden 1990 til 2012 styrtdykket samtidig med, at forbruget er steget eksplosivt – ligesom stofferne i samme periode er blevet stærkere.   

Dertil kommer, at tusindvis af mennesker hvert år bliver sat i fængsel for besiddelse af selv små mængder ulovlige stoffer, da myndighederne i samme periode har konfiskeret stadig større mængder af de ulovlige stoffer.

Forskerne foreslår på den baggrund, at verdens regeringer ser brugen af stoffer i et bredere lys frem for udelukkende i lov-og-orden termer samt overvejer muligheden for afkriminalisering.   

– Reaktionen på denne rapport vil fra politikerne formentlig være, at 'stoffer er skadelige, så de skal være ulovlige'. Hvad de ikke overvejer er, at denne undersøgelse ligesom andre lignende forskningsresultater indikere er, at stoffer er mere skadelige – overfor samfundet, den enkelte borger og skatteyderne – netop fordi de er ulovlige, siger Fernando Henrique Cardoso, formand for organisationen Global Commission on Drugs.

Læs artiklen »War on illegal drugs failing, medical researchers warn« hos BBC.

Læs artiklen »War on drugs leads to more potent narcotics, study shows« hos Al Jazeera.

Læs kommentaren »Viewpoint: U.N. Admits Drug War Is ‘Floundering,’ but Is Regulating Recreational Drugs the Answer?« hos Healthland.

Læs artiklen »10 Quotes From UN Leaders Against The War On Drugs« hos LeafScience.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce