Annonce

Oprør i FrankrigTema om de aktuelle protester og bevægelse mod bl.a. arbejdsmarkedslov, politivold, og undtagelsestilstand.
Reportage
Af lundimatin
17. jun

Strejke ved raffinaderierne: Reportage fra Grandpuits

Siden bevægelsen mod arbejdsmarkedsloven blev stiftet i Frankrig, er man ofte stødt på opfordringer til at »lamme økonomien« eller ligefrem »blokere alt« for at lægge pres på regeringen. Det har været strategien i raffinaderierne og havneområderne siden 19. April. Interview med strejkevagterne ved raffinaderiet i Grandpuits.

Reportage
Af Laura Na Blankholm
16. jun

»Det eneste tidspunkt, du er rigtig fri, er når du strejker«

I et fagforeningskontor hos CGT taler jernbanearbejderne om, at stoppe deres strejke. Men de håber at strejke med fornyet styrke i slutningen af måneden, hvor der igen er indkaldt til store demonstrationer. »Vi bliver nødt til at fortsætte med at presse regeringen. Vi er trætte lige nu, men det er politiet også,« siger Camille Magera, der har strejket i en måned. 

Af Peter Schwarz-Nielsen og Laura Na Blankholm
16. jun

Frankrigs regering truer med at forbyde demonstrationer efter optøjer

Efter voldsomme optøjer under en demonstration mod arbejdsmarkedsreform truer den franske regering med helt at forbyde demonstrationer og raser mod fagforeningen CGT. »Regeringen er de virkelige terrorister,« siger CGT til Modkraft. Fagforeninger planlægger nye demonstrationer i løbet af juni.

Af Peter Schwarz-Nielsen og Laura Na Blankholm
14. jun

Demonstranter er svært tilskadekomne efter gadekampe i Paris

Beretning fra Paris: Politiet har smidt tåregas, brugt vandkanon og chokgranater mod en stor demonstration i Paris i anledning af en national aktionsdag mod arbejdsmarkedsreformen »El Khomri«. Demonstranter angreb flere banker undervejs, og kampe mellem politi og demonstranter bølgede frem og tilbage ved Hôtel des Invalides. Flere demonstranter er svært tilskadekomne. Opdateret

Franrig
Af Laura Na Blankholm
13. jun

Mens EM er i fuld gang: Op mod 100.000 forventes at deltage i demonstration på international aktionsdag

Den 14. Juni er der landsdækkende aktionsdag i Frankrig mod arbejdsmarkedsreform. Arrangørerne forventer 100.000 deltagere fra hele landet og Europa. De indkalder samtidig til internationale aktioner. »Vores modstand mod kapitalen kender igen grænser,« står der i den internationale indkaldelse. 

Annonce