Annonce

Freedom Of MovementsHistorier, der relaterer sig til flygtninge-, migranter og dem der stiller sig solidarisk i kamp en for fri bevægelse og i Europa. Vi samler alt fra analyse og nyheder om aktioner til kommentarer om den omvæltende kamp for retten til rettigheder, og frihed, der lige nu bliver ført, og sætter spørgsmålstegn ved magtforholdene i Europa.
Kommentar
Af Steve Ross og Julia Suarez Krabbe
25. apr

Kommentar: Hvad er råddent i den danske stat?

Du har tillid til, at din stat tager ordentlige beslutninger. Men hvad nu, hvis det ikke var til at stole på? Freedom of Movements giver en etisk, juridisk og økonomisk analyse af statens retfærdiggørelse af asyllejre, en statsracistisk asyllovgivning og inviterer læseren til at stille sig selv en række spørgsmål.

Protest
Af Laura Na Blankholm
18. apr

Demonstration foran Vridesløselille Statsfængsel

Vridesløselille statsfængsel er blevet omdannet til et deportationscenter, hvor mennesker, der har fået afslag på asyl siddder i varetægtsarrest, til de skal tvangsdeporteres. Fredag den 15. april var der demonstation foran fængslet.

Flygtninge
Af Gitte M. Rasmussen
07. apr

Støjberg beskylder Venligboer for at lyve om forhold i flygtningelejr

Der er udbrudt diskussion på Facebook mellem forfatteren og Venligboeren Anne Lise Marstrand-Jørgensen og integrationsminister Inger Støjberg. Forfatteren kræver nu en undskyldning af ministeren for bagvaskelse.

Protest
Af Laura Na Blankholm
04. apr

Masseaktion: Aktivister vil trodse sønderjysk grænsekontrol

Hundredevis af aktivister vil krydse den dansk-tyske grænse i protest mod den skærpede grænsekontrol, der blev indført i januar. »Vi finder det uacceptabelt, at mennesker, der søger beskyttelse dør langs Europas grænser,« siger arrangørerne, der vil trodse id-krav ved grænsen.

Analyse
Af Interventionistische Linke
29. mar

Det sociale spørgsmål er åbent: Vi må ikke lade det være op til højrefløjen at svare!

De flygtendes bevægelse har bevist, at man kan sætte spørgsmålstegn ved magtforholdene i Europa.

Annonce