Borgerlige skattereformer har givet mange danskere flere penge imellem hænderne. Flere end 800.000 borgere har imidlertid ikke fået del i velstandsfremgangen, skriver Ugebrevet A4. Og uligheden øges yderligere af den nuværende regerings politik.
Langt størstedelen af danskerne har fået flere penge mellem hænderne siden årtusindeskiftet. Over 800.000 personer har imidlertid ikke fået del i velstandsfremgangen og har mindre end 100.000 kroner til rådighed om året.
Det skriver Ugebrevet A4 på baggrund af tal fra Danmarks Statistik i perioden 2000 til 2012.
– Danskerne er blevet rigere over de 12 år, der er gået. Velstandsfremgangen er særligt slået igennem ved, at den øvre middelklasse og overklassen er vokset markant. Til gengæld er der en stor del – omkring en femtedel – der ikke har fået del i fremgangen, siger Kristian Weise, direktør i centrum-venstre tænketanken Cevea, til Ugebrevet A4.
Det er særligt den borgerlige VK-regerings skattereformer i 00'erne, som ifølge undersøgelsen, har været med til at øge uligheden i det danske samfund.
Den nuværende regering er dog med til at øge uligheden yderligere med skattereformen fra 2012, reformerne af fleksjob, førtidspension og kontanthjælp samt SU-reformen, lyder vurderingen.
Læs artiklen »Danskerne bliver rigere, men de fattigste er hægtet helt af« hos Ugebrevet A4.