Annonce

Politisk ØkonomiDansk, europæisk og global økonomi
PSO - afgift
30. jan

AFSKAFFELSEN AF PSO - AFGIFTEN ER EN SKANDALE

Enerrgi og klimaministeren har benyttet løgne og manipulation til at få gennemført ophævelsen af PSO - afgiften. Man har i strid med sandheden hævdet at PSO aftalen var ulovlig, man afvist alle andre løsningsmuligheder end en afskaffelse, man sminket de klimamæssige konsekvenser og man har benyttet...

2025-plan
12. dec

2025-planen: Regeringen gambler, velfærden taber

ANALYSE: »Regeringen gambler højt på økonomisk opsving og dynamiske effekter - med velfærden som sikker taber.«

VLAK-regering
28. nov

VLAK-regeringsgrundlag er et skridt til højre

VLAK's regeringsgrundlag markerer et skridt til højre i mere (neo)liberalistisk retning – og en satsning på borgerlig blokpolitik.

Trekløverregering
21. nov

Trekløver-regering: For (neo)liberalisme, blokpolitik og velfærdsnedskæringer

ANALYSE: Løkkes indlemmelse af LA og Konservative i regeringen skal reducere rivaliseringen i blå blok, men vil til gengæld munde ud i et regeringsgrundlag, mere præget af (neo)liberalisme, borgerlig interessepolitik og tilbagerulning af velfærden.

Amerikansk valg
09. nov

Modstand mod globalisering bag USA's valg

Det amerikanske valg er mange ting, men bl. a. udtryk for et oprør i den hvide middelklasse mod den globalisering, som eliten i metropolerne har lukreret på.

Boligskat
20. okt

»Boligskatteudspil er for de velstillede«

ANALYSE: Venstreregeringen udnytter nødvendigheden af reformer af boligbeskatningen til skatteændringer til fordel for de økonomisk velstillede.

Analyse
27. sep

10 gange nej til CETA

ANALYSE: Snart skal Folketinget ratificere en vidtgående handelsaftale med Canada (CETA). Den er hård kost i sig selv. Og så er den oven i købet en slags generalprøve på TTIP-aftalen med USA.

2025-plan
26. aug

2025-plan ligner skønmaleri

ANALYSE Venstreregeringens kommende 2025-plan tegner til at blive et skønmaleri, underfinansieret, ideologisk og asocial.

Boguddrag
25. aug

Boguddrag: Klassekampenes tidsalder 1901 til 1957

Kapiteludkast til bogen 'Dansk kapitalisme, historie og struktur'. Kapitlet handler om klasseudviklingen i perioden 1901-57.

Brexit
23. jun

Læren af Brexit

EU er selv skyld i modstanden pga. manglende politisk effektivitet og demokratisk underskud

Annonce