Annonce

Udland
27. august 2013 - 22:41

Voldsom generalstrejke i Colombia

Flere har mistet livet efter, at 100.000-vis af mennesker i snart to uger har strejket og protesteret i mod Colombias regering. Bønder har lukket for adgangen til flere dele af det sydamerikanske land med daglige barrikader på vejene.

Mindst to mennesker har mistet livet i Colombia efter sammenstød mellem anti-regeringsdemonstranter og uro-politi i forbindelse med en igangværrende generalstrejke i sydamerikanske land.

I snart to uger har op mod en million mennesker været på gaden over hele landet for at vise deres modstand mod den konservative regerings økonomiske politik, som ifølge kritikerne fører til arbejdsløshed, dårlige lønninger og gør det umuligt for blandt andre landets store bondebefolkning at klare sig og sælge deres varer.

De vrede bønder har dagligt blokeret veje med barrikader i store dele af landet, mens politiet har svaret igen med tåregas, gummikugler og ifølge demonstranter også skarp ammunition.

En toneangivende faglig aktivist, som har stået bag organiseringen af strejkerne, er ifølge avisen Colomia Reports, blevet anholdt og sigtet for forbindelse til den marxistiske oprørsgruppe FARC. En gruppe, som trods aktuelle fredsforhandlinger med regeringen, stadig optræder på myndighedernes liste over terrororganisationer.  

Mandag mødtes Colombias præsident Juan Manuel Santos med repræsentanter for de protesterende for at få stoppet urolighederne.

Se videoen "Colombia farmers' strike causes shortages" hos Al Jazeera.

Se videoen "Colombia negotiates with striking farmers" hos Al Jazeera.

Læs artiklen "Who in Colombia is striking against the government and why?" hos Colombia Reports.

Læs artiklen "Colombia’s rural strike organizer arrested on terrorism charges" hos Colombia Reports.

Læs artiklen "Government agrees to talks with striking farmers as 4th fatality is mourned" hos Colombia Reports.

Redaktion: 
Emneord: 

Annonce