Annonce

Fagligt
24. april 2015 - 13:27

Vejlegården tegner overenskomst med 3F

Efter fire års faglig blokade, støttedemonstrationer, utallige omgange stegt flæsk med persillesovs til borgerlige politikere, en mystisk brand og flere konkurser kan man nu spise med god samvittighed på restaurant Vejlegården, som nu skifter navn til Robertos.

3F har efter fire års faglig kamp indgået overenskomst med restaurant Vejlegården i Vejle. 

Striden startede, da Amin Skov i 2011 overtog forpagtningen restauranten, opsagde overenskomsten med 3F for i stedet at indgå overenskomst med Kristelig Fagforening. Det førte til forringede løn og arbejdsforhold for de ansatte.

I dag hedder restauranten Robertos, og det er Det Gode Selskab Vejlegården ApS, som har tegnet overenskomsten med fagforeningen.

– Vi er glade for, at vi har fået tegnet overenskomst med vores nabo, Robertos. Og vi er tilfredse med, at der er kommet en arbejdsgiver, som vi har et godt samarbejde med, siger gruppeformand i 3F Henning Laigaard Troelsen.

Anpartsselskabet har opsagt forpagteraftalen med Amin Skov og har i stedet ansat Mette Christensen og Roberto Nobrega som daglige ledere.

Læs artiklen  » 3F og Vejlegården indgår overenskomst« hos Fagbladet 3F

Prøvesag for kamp mod fagbevægelsen

I foråret og sommeren 2012 blev konflikten landskendt, da en faglig blokade, som omfattede stop for vareleverancer og tjenesteydelser til restauranten, af de borgerlige partier og medier blev opfattet som et angreb på forenings- og ytringsfriheden.

Typograferne på Vejle Amts Folkeblad ville i overensstemmelse med aftalereglerne for faglige konflikter ikke sætte annoncer for Vejlegården.

Det skrev avisen en leder om, og derefter eksploderede konflikten.

Både Dansk Arbejdsgiverforening og hotel og restaurationsområdets brancheforening HORESTA bad forgæves om, at der ikke skete politisk indblanding i konflikten.

Vestre og Dansk Folkeparti fremsatte i Folketinget et fælles beslutningsforslag om at forbyde blokader mod virksomheder, som havde lavet aftaler med gule fagforeninger.

Restaurantens tilbud om stegt flæsk med persillesovs ad libitum lagde blandt andet lokaler til Liberal Alliances sommergruppemøde i 2012, Saxo Bank bespiste 250 gæster på Vejlegården og mange borgerlige politikere spiste der under stor mediebevågenhed, blandt andre Venstres Inger Støjberg og Kristian Jensen.

De sporadiske gæster dog ikke nok til at holde forretningen kørende, og restauranten døjede med røde tal på bundlinjen.

Den lovlige blokade fik opbakning fra den øvrige fagbevægelse, og konflikten kulminerede  i Vejle den 4 august 2012, da mere end 2.000 demonstranter gik igennem Vejles gader til støtte for ordnede løn- og arbejdsforhold.

Den 21. december 2012 opstod der om natten brand i restauranten, og Amin Skov blev indlagt med svære brandskader. Amin Skov blev sigtet for brandstiftelse, en sigtelse som senere blev frafaldet.

Amin Skov krævede senere en millionerstatning for sin varetægtsfængsling, hvilket blev afvist af rigsadvokaten i januar i år.

Redaktion: 

Annonce