Annonce

Argentina
3. juni 2015 - 22:21

Tusinder protesterer mod vold og mord på kvinder

Hver 30. time dør en kvinde i Argentina – alene af den grund, at hun er kvinde.

Derfor er der onsdag d. 3. juni 2015 arrangeret protestaktioner over hele landet imod kvindemord og anden kønsrelateret vold.

Den største demonstration finder sted i den argentinske hovedstad Buenos Aires.

Initiativtagere til disse aktioner er en lang række sociale organisationer, feministiske grupperinger, kunstnere og forskellige videregående uddannelsesinstitutioner. I Chile og Uruguay finder der flere solidaritetsaktioner sted.  

De argentinske medier beretter jævnligt om kvindemord og om anden vold mod kvinder, men der findes ingen officiel statistik om det. Formodningen om, at der hver 30. time dør en kvinde som følge af vold udøvet af en mand, er fremført af NGO-organisationen ”La Casa del Encuentro”, der siden 2008 har samlet informationer om vold mod kvinder.  

Organisationen har således siden 2008 registreret 1.808 kvindemord – alene i 2014 var det 277. I løbet af de 7 år mistede 2.196 børn deres mor, fordi hun blev myrdet. I mandags (1. juni) – kun to dage før den landsdækkende aktionsdag – blev tre nye tilfælde af vold mod kvinder omtalt i de argentinske medier.

Dagsavisen Págnia 12 berettede, at en kvinde var blevet skudt i byen Loma de Zamora – formodentligt af hendes egen mand.

I forbundsstaten La Pampa varetægtsfængslede domstolen en mand, som havde skudt sin samleverske i ryggen. I forbundsstaten Tucumán blev en 18-årig mand anholdt og sigtet for at have tortureret sin gravide veninde, fordi hun ville bryde ud af deres parforhold...

 

 

 Update

  • Titusinder demonstrerede den 3. juni 2015 i Buenos Aires imod vold og mord på kvinder 

 

 

Redaktion: 

Annonce