Annonce

21. januar 2014 - 19:58

Stigende kritik af DONG-salg

Folketingets Finansudvalg skal torsdag diskutere statens salg af DONG-aktier til Goldman Sachs. Både inden- og udenfor Christiansborgs mure spreder kritikken sig af de gunstige betingelser til det kontroversielle amerikanske investeringsfirma.

Finansminister Bjarne Corydon (S) er på Enhedslistens initiativ kaldt i samråd i Folketingets Finansudvalg torsdag den 23. januar omkring salget af DONG-aktier til det amerikanske investeringsfirma Goldman Sachs.

Enhedslisten er ligesom Dansk Folkeparti stærkt kritisk over de meget gode betingelser, som det amerikanske firma er blevet stillet i udsigt i forbindelse med aktiesalget. 

Også blandt græsrødderne spreder kritikken sig af regeringens beslutning om at sælge ud af de danske energiforsyninger til Goldman Sachs. 

Det skyldes, at Goldman Sachs er berygtet for deres centrale rolle i de seneste års finans-, bolig og fødevarekriser på grund af en meget kortsigtet og stærkt profitorienteret forretningsstrategi.

Foreningen Kritiske Aktionærer har holdt et velbesøgt debatmøde om sagen i fagforeningen Metals lokaler, hvor der blandt andet blev lagt op til at lave en brevkampagne, som skal lægge pres på Dansk Folkeparti i sagen.

Læs artiklen »Forlig om DONG vakler« hos Arbejderen.

Læs artiklen »Ding dong under de røde faner« hos Information.

Læs artiklen »Dansk pensionsselskab konkurrerede med Goldman Sachs om DONG-medejerskab« hos Information.

Læs analysen »DONG og statens disciplinering« hos Kritisk Debat.

Læs artiklen »Corydon giver særrettigheder til »vampyrblæksprutte«« hos Modkraft.

Redaktion: 

Annonce