Annonce

Højreekstremisme
12. marts 2014 - 14:35

Nyt overfald i Sydhavnen: Stor demonstration for mangfoldighed

En beboer i Sydhavnen blev tirsdag overfaldet, da han rev racistiske klistermærker ned. Der er indkaldt til demonstration imod den omsiggribende chikane fra højrefløjen i området.

En beboer i den københavnske bydel Sydhavnen blev tirsdag eftermiddag den 11. marts på Mozarts Plads overfaldet, da han gik og fjernede klistermærker for den nynazistiske gruppe Danmarks Nationale Front (DNF).

Ofret blev slået i hovedet mens han lå ned og har efterfølgende identificeret gerningspersonen som medlem af netop DNF, skriver aktivisthjemmesiden ProjektAntifa.

Læs artiklen »Sydhavnen: Beboer fjernede nazi-propaganda – blev slået ned« hos ProjektAntifa.

Demonstration for mangfoldighed

Overfaldet er blot det seneste af en lang række i området, hvor der bor en håndfuld højreekstremister med tilknytning til DNF-gruppen.

Den ubehagelige udvikling i bydelen har fået græsrodsnetværket »Racismefri By« til at indkalde til en demonstration den 22. marts for mangfoldighed.

Arrangementet falder sammen med en international aktionsdag mod racisme og på talerstolen er blandt andre Asmaa Abdol-Hamid, socialrådgiver og debattør, Rune Engelbreth Larsen, forfatter, foredragsholder og politisk skribent, Tarek Ziad Hussein, politisk debattør, og Ole Søborg, Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening og Fagforeninger mod racisme.

Læs om mere om demonstrationen på Facebook.

Læs mere om situationen i Sydhavnen i artiklen »Sydhavnen: "Vi ser vores antal som vores styrke"« hos ProjektAntifa.

Læs artiklen »Sydhavnen: Overfaldsmænd råbte »røde svin«« hos Modkraft.

Redaktion: 

Annonce