Annonce

Musik
12. maj 2014 - 13:41

Nyt album fra Vakili: Se video og download gratis her

Den politiske danske rapper Vakili, der tidligere har lavet valgfilm for Enhedslisten, har efter flere år på rapscenen udsendt debutalbummet »Ord er som vind«. Download hele albummet og se musikvideoen »Omvendt lom'tyv-teknik« her. 

Den systemkritiske Nørrebro-rapper Vakili har mandag den 12. maj udsendt sit længeventede debutalbum »Ord er som vind«, som er et foreløbigt klimaks på 10 års 'karriere' i den københavnske rapundergrund.    

Et album der kan dowloades gratis på den rebelske rappers hjemmeside.

Den unge statskundskabsstuderende, der mest er kendt som manden bag Enhedslistens populære valgsang 'Listen' fra 2011, har samtidig offentliggjort en musikvideo til sangen »Omvendt lom'tyv-teknik«.

Kritisk overfor Christiansborg

Selvom han har lagt stemme til Enhedslisten, så han har ifølge en pressemeddelelse »aldrig været tilhænger af Christiansborgpolitik«, men sætter i stedet sin lid til aktivisme og har selv valgt at bruge hiphoppen til at påvirke samfundet.

– Hip hops allerstørste styrke er, at den får folk ti l at lytte. Den kan bevæge folk ligesom den kan forene. Problemet er bare, at mainstream hiphop i Danmark groft sagt kun handler om pik og patter og dermed misser den helt unikke chance for at være en intelligent stemme, som samfundet lytter til. Rap skal ifølge min mening ikke være bange for ville noget og have en holdning til tingene. Og hvis der er noget Yahya Hassan lærte os, er det hvordan kunstnere kan sætte en dagsorden i et Danmark, som føles mere splittet end nogensinde før, siger Vakili samme sted.

Download hele det nye album gratis på Vakilis hjemmeside her.

Læs interviewet med Vakili på Modkraft: »Med sproget som våben« fra 2009.

»Ord kræver handling«

Om titlen på det nye album forklarer Vakili:

– Vind er en af de letteste men også stærkeste kræft er i naturen. Men den kan forsvinde fra det ene øjeblik til det andet. Og ligesom vind, kan ord være så lette at sige og samtidig så stærke, at de kan skabe en hel ny virkelighed - men denne virkelighed falder sammen, det øjeblik ordene forsvinder og ikke følges op ad handling. I mine øjne, er dette en smuk sandhed – at ord kræver handling – og det gælder bå de i politik men især også i kærlighed, de to centrale temaer på albummet.

Læs artiklen »Falder ikk' for dig« på Modkraft.

Se videoen »Omvendt lom'tyv-teknik« af Vakili.

Redaktion: 

Annonce