Annonce

24. december 2013 - 15:07

Løsladte Pussy Riot-medlemmer: Boykot vinter-OL i Rusland

To medlemmer af den russiske punkgruppe Pussy Riot, der har fået amnesti kort før jul, betegner deres løsladelse som et "PR-stunt" fra myndigheders side og opfordrer til boykot af OL i Rusland til februar.

Maria Alyokhina og Nadezhda Tolokonnikova fra den systemkritiske russiske punkgruppe Pussy Riot blev løsladt den 23. december efter at have afsonet en dom for "politisk hooliganisme" på næsten to år i en arbejdslejr.

Løsladelsen - der sker få måneder før de to kvinder havde afsonet hele deres straf - er en del af en større amnesti i Rusland, hvor op mod 20.000 fanger er blevet sat fri.

De to kvinder blev i 2012 dømt for sammen med et tredje bandmedlem, at have lavet en 40 sekunder lang performance i en ortodoks katedral i Moskva vendt mod Ruslands præsident Vladimir Putin.

Læs artiklen "Nadya is free. All imprisoned Pussy Riot members have now been released" hos The Voice Project.

Opfordrer til boykot

Pussy Riot-medlemmerne giver dog ikke meget for de russiske myndigheders amnesti, som de betegner som et "PR-stunt" i anledning af det kommende vinter-OL, der finder sted i februar i Rusland.

Nadezhda Tolokonnikova benyttede derfor hendes løsladelse som en anledning til at opfordrer til en boykot af OL-arrangementet for at protestere mod det autoritære russiske regime.

- I'm calling for a boycott, for honesty. I'm calling [on Western governments] not to give in because of oil and gas deliveries from Russia, sagde aktivisten ifølge BBC kort efter hun blev sat på fri fod.

Læs artiklen "Pussy Riot member urges Russia Olympics boycott" hos BBC.

Læs også artiklerne skrevet om og efter løsladelserne:

"Pussy Riot singer: 'We are all prisoners in Russia'" hos The Telegraph.

"Pussy Riot's Maria Alyokhina: 'I Was Always Free Because I Felt Free'" hos Rolling Stone Magasine.

"Interview: Freed Pussy Rioter Says Outside Support Was A 'Miracle'" hos Radio Liberty.

Redaktion: 

Annonce