Annonce

Finanslovsoptakt
28. juni 2013 - 9:36

Jobskabelse: Regeringen og Enhedslisten langt fra hinanden

- Det er efter revolutionen, at vi regner på Frank Aaens måde, siger de radikale.

Enhedslistens beskæftigelsespolitik ikke lader sig enten gøre gøre, giver ikke den anslåede mængde arbejdspladser eller forringer den offentlige produktivitet, konkluderer finansminister Bjarne Corydon i en gennemgang af Enhedslistens forslag til at sætte gang i beskæftigelsen. »Ren politik«, siger Frank Aaen.

»På baggrund af de tilgængelige oplysninger er det Finansministeriets overordnede vurdering, at en gennemførelse af de angivne initiativer i Rød+Grøn (Enhedslistens medlemsblad, red.) vil skabe et markant finansieringsbehov,« skriver Bjarne Corydon bl.a. ifølge information.dk.

 Under overskriften »Sådan skaber vi beskæftigelse her og nu« præsenterede Enhedslisten i marts et katalog over initiativer, som partiet forventer giver 79.000 job i den offentlige sektor og 60.000 i den private sektor. Grønne investeringer og mere velfærd skal desuden skabe 33.000 job i 2013 og 2014.

Enhedslisten finansordfører, Frank Aaen, kalder konklusionerne »ren politik«, mens de radikales politiske ordfører, Sofie Carsten Nielsen, mener at parterne bruger forskellige regnemetoder.

- Det er efter revolutionen, at vi regner på Frank Aaens måde, siger hun til Information.

Læs artiklen »Corydon gør op med EL’s beskæftigelsespolitik« på information.dk

Redaktion: 

Annonce