Annonce

Antifascistisk Aktion
29. august 2014 - 9:53

Interview: "Tag med til Stockholm og stop Svenskarnas Parti”

Lørdag d. 30. august 2014 afholder det nazistiske ”Svenskarnas Parti” en demonstration i Stockholm under parolen "svenska jobb till svenska arbetare".

Antifascistisk Aktion (AFA) arrangerer fælles bustur fra København til den planlagte anti-nazi demo i Stockholm.

På lørdag, d. 30. august 2014  vil Svenskarnas Parti demonstrere i Stockholm. Projekt Antifa har taget en snak med AFA’s talsperson Sille Lindeberg, om hvorfor AFA tager turen derop og hvorfor man skal tage med.

  • ProjektAntifa: Hvad er det der sker i Stockholm på lørdag?

Sille: På lørdag afslutter Svenskarnes Parti (SvP) deres landsdækkende valg-turné med en demonstration i Stockholm. I løbet af ugen har de afholdt valgmøder rundt omkring i hele Sverige. Der er parlamentsvalg i Sverige den 14. september. Svenske antifascister mobiliserer til en moddemonstration der i øjeblikket har omkring 10.000 tilmeldte på Facebook.

  • ProjektAntifa: Hvad skal der ske deroppe?

Sille: Den antifascistiske protest starter klokken 13.00 på Kungsträdgården, som er en stor plads der ligger små 300 meter fra Gustav Adolfs Torg, hvor den nazistiske demonstration starter klokken 14.00. Arrangørerne af den antifascistiske mobilisering lægger op til, at det er op til folk selv, om de vil blive på pladsen eller bevæge sig hen i mod nazisterne, ved enten Gustav Adolfs Torg eller langs den rute, som nazisterne har tænkt sig at gå.

  • ProjektAntifa: Hvad er det for en tur AFA inviterer til?

Sille: Vi tager bussen derop så vi har mulighed for, at være med til protesterne. Vi sørger for informationer om hvad der skal ske, morgenmad og godt humør. Vi vil gerne sørge for at så mange som muligt kan tage med, på en måde hvor det er muligt at være med på egne præmisser og uden at det koster en formue. Derfor koster det kun 100 kroner at tage med.

...................

Læs hele interviewet ”Tag med til Stockholm og stop Svenskarnas Parti” , hos ProjektAntifa

 

  • Se også ajourførte infos hos de svenske arrangører på facebook  
Redaktion: 
Emneord: 

Annonce