Annonce

Malmø-sag
28. marts 2014 - 11:51

Interpol efterlyser svensk højreekstremist

En 30-årig svensker fra det højreekstremistiske miljø eftersøges internationalt af politiet via Interpol efter voldsomt knivoverfald i Malmø.

Andreas Carlsson, der er et centralt medlem i det højreekstremistiske Svenskarnas Parti er blevet efterlyst af Interpol.

Det sker efter at den 30-årige mand tidligere på måneden blev anholdt in absentia for hans deltagelse i et voldsomt knivangreb på en gruppe venstrefløjsaktivister i Malmø på Kvindernes Internationale Kampdag.

Her blev fire personer stukket med kniv, herunder den 25-årige Showan Shattak, der lå i koma i en uge efter overfaldet og i dag fortsat er stærkt medtaget efter slag i hovedet.

Ingen teori om opholdssted

Politiets mistanke mod Andreas Carlsson bygger blandt andet på vidneudsagn fra ofrene, oplyser den svenske avis Aftonbladet.

Den eftersøgte højreekstremist havde kort før knivoverfaldet været i Ukraine for at støtte den voldelige højre-bevægelse i landet.  

I dag er det dog uklart, hvor manden befinder sig.

– Vi har ingen teori om, hvilket land han opholder sig i, siger kriminalinspektøren i Malmø, Sten Ove Nilsson, til Aftonbladet.

Læs artiklen »Jagas i hela världen – för nazistattacken« hos Aftonbladet.

Læs artiklen »Svensk nynazist jages verden rundt« hos Politiken.

Læs artiklen »Knivoverfald i Malmø: Massiv støtte til antifascist i koma« hos Modkraft.

Læs artiklen »Dansk venstrefløj sender solidaritet over sundet efter knivoverfald« hos Modkraft.

Redaktion: 

Annonce