Annonce

Antiracisme
19. januar 2016 - 10:48

Højreekstrem selvtægtsgruppe bliver forfulgt af klovne

Selvtægtsgrupper med nynazistiske rødder er sprunget frem i flere finske byer. Gruppen 'Sønner af Odin' har i byen Tampere fået selskab af en gruppe klovne, som også ønsker at patruljere gaderne.

I Finland har selvtægtsgruppen 'Odins Soldater' tiltrukket sig opmærksomhed for at stå bag størstedelen af de gadepatruljer, der er sprunget frem i flere finske byer.

Ifølge den finske sikkerhedstjeneste har nogle medlemmer tilknytning til nynazistiske grupper i Finland, skriver blandt andet det norske Dagbladet.

Gruppen er da også startet af den selvudnævnte nationalsocialist Mika Ranta, skriver avisen.

Læs: »Odins Soldater skaber frygt i Finland« hos dagbladet.no

'Odins Soldater', der bærer en vikingetegning på ryggen af sorte jakker, har siden efteråret patruljeret gaderne i blandt andet byen Tampere. Selvtægtsgruppen mener, at indvandring fører kriminalitet med sig. Derimod mener politi og myndigheder, at gruppen skaber frygt og ikke tryghed, skriver Dagbladet.

I netop Tampere fik Odins Sønner lørdag den 16. januar selskab af en gruppe klovne, som også ønskede at være med på patrulje. 

Gruppen af klovne kalder sig Loldiers of Odin og har lagt en video af patruljen på Youtube.

Odins Sønner har skrevet et indlæg på Facebook, hvor gruppen hævder ikke at være racister, nationalsocialister eller kriminelle.

Redaktion: 
Emneord: 

Annonce