Annonce

Udland
18. november 2013 - 17:42

Grækenland: Ukendt gruppe tager ansvar på dobbeltmord på nynazister

En venstreradikal gruppe, der kalder sig The Militant People's Revolutionary Forces, tager i en 18-sider lang erklæring ansvaret for nedskydningen af to medlemmer af det nynazistiske parti Gyldent Daggry i Athen.

Det er tilsyneladende en hidtil ukendt militant, antifascistisk gruppe ved navn »The Militant People's Revolutionary Forces«, der skød og dræbte to medlemmer af det nynazistiske parti Gyldent Daggry foran partiets hovedkvarter i den græske hovedstad Athen den 1. november.

Det skriver græske medier, som citerer en 18-sider lang erklæring, som den militante gruppe har afleveret på et usb-stik til avisen Zougla lørdag.

Af erklæringen – der endnu ikke er oversat til engelsk – fremgår det, at gruppen betragter deres handling som en »politisk likvidering« og en hævnaktion for drabet på den venstreorienterede musiker Pavlos Fissas den 17. september begået af et medlem af Gyldent Daggry.

Græsk politi har tidligere luftet teorien om at en eller flere af landets mange små nihilistiske byguerillagrupper skulle stå bag angrebet, men har ikke kommenteret på den den nye gruppe eller troværdigheden af aktionserklæringen.

Læs artiklen »Golden Dawn shootings: group claims responsibility« hos The Guardian.

Læs artiklen »New urban guerrilla group claims murders of Golden Dawn members« hos Ekathimerini.

Læs aktionserklæringen her (græsk).

Læs artiklen »Grækenland: Nihilistisk byguerilla mistænkes for likvidering af nynazister« hos Modkraft.

Redaktion: 

Annonce