Annonce

Demonstration
1. december 2014 - 16:49

Ferguson-solidaritet i København

Omkring 50 mennesker deltog søndag den 30. november i en demonstration foran den amerikanske ambassade i København i protest over den manglende retsforfølgelse af en hvid politimand, der i august skød og dræbte den ubevæbnede sorte teenager Michael Brown i byen Ferguson i USA.

Søndagens demonstration var indkaldt af African Empowerment Center i Danmark, der tidligere har protesteret over udstilling af den svenske højreekstremist Dan Parks collager, og kommer efter, at en jury i USA den 22. november besluttede, at der ikke skal rejses tiltale mod politibetjenten Darren Wilson for drabet på den 18-årige Michael Brown.

Beslutningen har udløst voldsomme protester og demonstrationer i flere end 150 amerikanske byer, hvor særligt landets sorte befolkningsgrupper mener, at beslutningen er udtryk for staten og politiets racistiske undertrykkelse i USA.  

I København forløb demonstrationen ganske fredeligt – og de fremmødte hørte taler fra Dokumentation og Rådgivningscenter for racediskrimination, SOS mod racisme, African Empowerment Center Denmark og 'Racismefri by' mens KaPow Collective sørgede for musikken.

Læs artiklen »Flere end 400 anholdt i USA efter Brown-demonstrationer« hos Ekstra Bladet.

Se billeder fra begivenheden på facebook her.

Redaktion: 

Annonce