Annonce

Brasilien
25. juni 2013 - 12:27

Brasiliens pressede præsident lover folkeafstemning og reformer

Brasiliens præsident Dilma Roussef forsøger, at imødegå de massive protester, der har ramt landet de sidste to uger. Igår mandag 24. juni foreslog hun en folkeafstemning om omfattende reformer. Hun lovede investeringer i offentlig transport for flere milliarder og en hård linje overfor omfattende korruption.

Forslagene kom, efter hun holdt en række krisemøder med rådgivere, politikere og repræsentanter for demonstranterne

Demonstranter har indtil nu, ikke ladet sig stoppe af de brasilianske politikeres forsøg på at formilde dem

Demonstrationerne startede for to uger siden i Sao Paulo, efter buspriserne steg fra 3,00 brasilianske Real (7,70 kr.) til 3,20 (8,20 kr.). Men stigningerne var bare dråben, der fik bægeret til at flyde over.

Det formildede ikke demonstranterne, da myndighederne satte buspriserne ned igen. Dagen efter var over en million på gaden for at demonstrere.

Frustrationerne der har ansporet protesterne er mange og forskellige, men ineffektivitet, korruption og nepotisme i den offentlige sektor, samt den enorme økonomisk ulighed der plager landet, er helt centrale emner.

Derudover har de enorme udgifter til verdensmesterskabet i fodbold næste år og politiets brutale fremfærd overfor flere af demonstrationerne, bidraget til demonstranternes vrede.

Læs artiklen »Brasilien: Kæmpedemonstrationer fortsætter, ministerium angrebet i nat« hos Modkraft.

Læs artiklen »Brasilianske byer opgiver prisstigninger efter masseprotester« hos Modkraft.

Læs artiklen »Op mod 200.000 på gaden i Brasilien« hos Modkraft.

Redaktion: 

Annonce