Annonce

Verbalt sammenstød
6. april 2014 - 19:58

Borgerlige forstyrrede Lenin-møde på Studenterhuset

50 højlydte og syngende medlemmer af Konservativ Ungdom og Liberal Alliances Ungdom mødte op, da Marxistiske Studerende afholdt møde om den russiske revolutionsleder Lenin.

Et debatmøde om Lenin tordag den 3. april på Studenterhuset udviklede sig til et verbalt opgør mellem medlemmer af venstrefløjsgruppen Marxistiske Studerende og borgerlige unge med tilknytning til Liberal Alliance og Konservativ Ungdom.

Mødet var arrangeret af de marxistiske studerende med tilknytning til gruppen Socialistisk Standpunkt og havde titlen »Til forsvar for Lenin«, hvilket åbenbart provokerede de højreorienterede unge.

– Mødet viste med al tydelighed, at også i Danmark tilspidses situationen, selvom det måske på overfladen ser relativt roligt ud, øges radikaliseringen på begge fløje. At højrefløjen følte et behov for at komme og forsøge at forpurre Marxistiske Studerendes møde viser, hvor nervøse de er for det eksempel oktoberrevolutionen stadig udgør, skriver de marxistiske studerende på deres hjemmeside.  

Læs artiklen »Højreorienterede crasher møde om Lenin – Marxistiske Studerende holder stand« hos Marxist.dk.

Sang fascistisk sang

De borgerlige havde i ugerne op til mødet været særdeles aktive på arrangørernes facebook-side og omkring 50 personer fra højrefløjen dukkede op til torsdagens møde. 

De fremmødte fra Liberal Alliance og Konservativ Ungdom var højlydt forargede over, at nogen i alvor kunne finde på at forsvare den russiske revolutionsleder, som de beskyldte for at være massemorder.

Da argumenterne ikke lod til at virke på de venstreorienterede, så brød de unge borgerlige i stedet ud i en opsigtsvækkende fællessang, da mødet formelt var ophævet.

– Efter at have indtaget en god mængde øl under mødet (og sandsynligvis også før, for en dels vedkommende) afsluttede delegationen fra KU med højlydt fremførelse af KU-sangen, på bedste hooligan manér. Det er en sang fra KUs fascistiske fortid i 1930’erne, og som med al tydelighed afslørede det hykleriske i deres forsøg på at fremstå som demokratiets vogtere, skriver Marxistiske Studerende på deres hjemmeside.

Den omtalte sang hedder »Det var et herligt KU-møde« og indeholder blandt andet følgende strofer:

»Der var stemning og humør - og humør.
Og vi tævede de røde,
som de sikkert ej er blevet tævet før.
(...)
Lad dine sorte støvler sværte,
tag din stålhjelm på
og spænd din skrårem fast.
Vi ses i grønne uniformer,
stik imod de rødes normer,
en socialist er sød, ja han er sød,
men aller først når han er død.

Se video af optrinnet her:


Redaktion: 

Annonce