Annonce

Beskæftigelsespolitik
3. juni 2014 - 12:11

Arbejdsløse slipper for 'dyneløfteri' i København

Et flertal i Københavns Kommunes beskæftigelsesudvalg – herunder Socialdemokraterne – afviser Radikalt forslag om øget kontrol med kontanthjælpsmodtagere, der risikerer at miste deres understøttelse på grund af kravet om »gensidig forsøgerpligt«.

Regeringens kontanthjælpsreform betyder, at arbejdsløse på kontanthjælp skal forsørges af kæresten, hvis forholdet minder om et ægteskab.

På den baggrund havde beskæftigelsesborgmester i København Anna Mee Allerslevs (R) tidligere i år foreslået, at afsætte en halv million kroner til øget kontrol af arbejdsløse, der måske overtræder den nye lovgivning og derfor måske ikke er berettiget til at modtage understøttelse. 

Men det afviste et flertal i beskæftigelsesudvalget mandag den 2. juni bestående af Enhedslisten, SF, Liberal Alliance og Socialdemokraterne.

Beslutningen skaber glæde hos Enhedslisten, der har argumenteret imod forslaget siden det første gang blev fremlagt.

– Arbejdsløse er altså også mennesker, og de skal behandles ordentligt og med respekt. Regeringens asociale kontanthjælpsreform sparker tusinder ud i fattigdom, de folk har brug for en hjælpende hånd - og ikke kommunalt snageri i deres privatliv, udtaler Ulrik Kohl, beskæftigelsesordfører for Enhedslisten.

I forbindelse med afstemningen i beskæftigelsesudvalget gennemførte arbejdsløshedsnetværket »Solidaritet Eller Frit Fald« en happening foran Rådhuset imod det de kalder 'dyneløfteri' overfor arbejdsløse.

Læs artiklen »København dropper dyneløft« hos Enhedslisten København.

Besøg arbjedsløshedsnetværket 'Solidaritet Eller Frit Fald' på Facebook.

Redaktion: 

Annonce