Annonce

21. december 2013 - 19:47

The Anarchist Cookbook-forfatter: Stop udgivelsen af min bog

Manden bag den legandariske byguerillahåndbog The Anarchist Cookbook, William Powell, opfordrer til at stoppe yderligere udgivelser af hans bog efter skoleskyderi i USA.

Forfatteren til den berygtede og berømte gør-det-selv-byguerillahåndbog The Anarchist Cookbook, William Powell, appellerer til at stoppe al udgivelse og udbredelse af hans bog. 

Det sker efter, bogen er blevet fundet hjemme hos en skoleelev, der i forrige uge gik amok og skød en medstuderende og sig selv på Colorado High School i USA.

Det er langt fra første gang, at 'kogebogen', der blandt andet indeholder bombeopskrifter, og er blevet solgt i flere millioner eksemplarer verden over, er fundet hos ensomme mordere og terrorister.

Nu håber William Powell, der i dag er 61 år og arbejder som skolelærer, at forlaget vil lytte til hans bøn, da han ikke selv har copyright på bogen.

– Jeg ved ikke, hvilken indflydelse bogen kan have haft på tankesættet hos gerningsmændende bag alle disse angreb, men jeg kan ikke forestille mig, at det har været noget positivt. Den fortsatte udgivelse af kogebogen tjener intet andet formål end et kommercielt hensyn til forlaget. Den bør derfor hurtigt muligt og i tavshed stoppe med at udkomme, skriver William Powell i et indlæg på den bristiske avis The Guardians hjemmeside.   

William Powell fortæller samme sted, at han skrev den kontroversielle bog som 19-årig i 1969 drevet af en vrede mod »systemet« i en periode i sit liv, hvor den amerikanske hær ønskede at tvangsindkalde ham og sende ham afsted som soldat i Vietnam-krigen.  

Læs artiklen »After latest shooting, murder manual author calls for book to be taken 'immediately' out of print« hos NBC News.

Læs artiklen »Why the author of The Anarchist Cookbook wants it taken off the shelves« hos The Guardian.

Læs indlægget »I wrote the Anarchist Cookbook in 1969. Now I see its premise as flawed« hos The Guardian.

Redaktion: 

Annonce