Annonce

Trafik
28. december 2013 - 12:55

2.000 hashrygere har mistet kørekortet

Flere end 2.000 danskere har i år fået frakendt kørekortet grundet »hashkørsel«. Det sker selvom eksperter afviser, at der findes videnskabelig dokumentation for at hashrygere er til fare for trafiksikkerheden.

Flere end 2.000 danskere har mistet kørekortet i år fordi de er blevet stoppet af politiet med THC – det aktive stof i cannabis – i blodet.

Det viser nye tal fra Retskemisk Institut på Københavns Universitet, som analyserer blodprøver for politiet i sager om såkaldt »hashkørsel«.

Det skriver avisen MetroXpress.

Nultolerancen overfor hashrygede er en konsekvens af stramninger i færdselsloven vedtaget sidste år, som betyder, at man ikke må have mere end 0,001 mg/k THC i blodet, når man sætter sig bag rettet.

Det vil i praksis sige, at man står til at miste kørekortet en uge eller to efter man har røget en joint, da THC bliver i blodet længe efter, at hashrusen har lagt sig.

Eksperter undrer sig

Den hårde linje overfor hashrygende bilister kritiseres af rusmiddeleksperter.

– Der er ikke noget videnskabeligt grundlag for den hårdhed, man straffer med. Det sker efter en gammel konservativ tanke om, at ”nu må de lære ikke at ryge hash”. Det har store konsekvenser for de unge, siger misbrugskonsulent Henrik Rindom til MetroXpress.

Han får opbakning fra seniorforsker Inger Marie Bernhoft fra DTU Transport.

– Hvis man er påvirket af hash på et niveau på bagatelgrænsen, er der ikke nogen dokumentation for, at der er en øget risiko for uheld i trafikken, siger hun til avisen.

Læs artiklen »Ekspert: Hash skal ikke koste kørekortet« hos Nordjyske.

Læs artiklen »S: Hash skal koste kørekortet, punktum« hos MetroXpress.

Læs artiklen »Ryg hash i dag - mist kørekortet i næste uge« hos MetroXpress.

Redaktion: 
Emneord: 

Annonce