Annonce

14. april 2009 - 14:30

Massearrestation af britiske klimaaktivister

Mere end 200 betjente slog tidligt til mod en formodede klimaaktivister om morgen den 13. april i en lille by godt ti kilometer sydvest for Nottingham.

Ifølge politiet er 114 kvinder og mænd anholdt og sigtet for at forberede ulovlig indtrængen og hærværk mod kulkraftværket Ratcliffe-on-Soar, der er den tredjestørste CO2-udleder i Storbritannien.

Politiet beslaglagde en mængde udstyr, heriblandt boltsakse, og ifølge en polititalsmand udgjorde aktivisterne en »seriøs trussel« mod kraftværket, skriver BBC.

De mange aktivister befandt sig på en privatskole, da politiet omringede dem. Ifølge øjenvidner på stedet sang aktivisterne højt, da de blev ført bort i håndjern.

JPEG - 166.5 kb
Kulkraftværket Ratcliffe-on-Soar, der er Storbritanniens tredjestørste udleder af CO2, var mål for en storstilet klimaaktion, mener britisk politi.

Ifølge den uafhængige nyhedskilde, Indymedia.org.uk, er mindst fem private hjem og et medborgerhus blevet ransaget, og personlige computere og papirer beslaglagt. Ifølge Indymedia forventes flere ransagninger.

Ukendte aktivister

Det er stadig uklart, hvor aktivisterne kommer fra og hvilken organisation de tilhører. Gruppen »Eastside Climate Action«, der for knap to år siden aktionerede mod kraftværket, kender ikke noget til de anholdte aktivister eller de påståede aktionsplaner, men bakker umiddelbart op om idéen:

– Det var ikke os og vi ved ikke, hvem der er blevet anholdt. Men hvis folk planlagde at lukke anlægget ned, ligesom vi gjorde for to år siden, er det herlige nyheder, siger Bob Andrews, talsmand for Eastside Climate Action, til BBC.

– Vi bakker fuldt og helt op, hvis folk aktionerer sikkert og ansvarligt for at stoppe udledningen af CO2. Ratcliffe er den tredjestørste udleder af CO2 her i landet; det bliver nødt til at lukke, hvis vi tager klimaforandringerne alvorligt, siger han.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce