Annonce

26. februar 2009 - 16:50

Margrethe Auken: Israel gik bevidst efter skoler

SF’s Margrete Auken, der i øjeblikket besøger Gaza, beskylder i en pressemeddelelse den israelske regering for at lyve om militærets fremgangsmåde i Gaza under offensiven i januar:

– Der er intet, der støtter Israels påstande om, at militæret gik målrettet efter Hamas’ affyringsramper. Det ligner mest af alt et forsøg på at smadre Gazas fremtid og billedet af palæstinenserne som et civiliseret og veluddannet folk, der sagtens ville kunne klare sig selv, hvis de fik lov, udtaler Auken.

Margrete Auken er som en del af en Palæstina-delegation fra EU-parlamentet på besøg i Israel, Gaza og Vestbredden.

»Formålet med rejsen er at få et klart billede af den humanitære katastrofe i Gaza, tale med nødhjælpsarbejdere, indbyggere og politikere, undersøge vilkårene for forsoning mellem palæstinenserne og observere den politiske udvikling i Israel med en racistisk højrefløj ved magten«, skriver hun på sin hjemmeside.

JPEG - 142.7 kb
Margrethe Auken langer hårdt ud efter både Israel og EU under sit besøg i Israel, Gaza og Vestbredden. Pressefoto

– Vi har netop besøgt Gazas eneste cementforsyningsfabrik, som den israelske hær ødelagde, få dage før den forlod Gaza. Der er intet der tyder på hverken frygt eller kamp. De israelske soldater er steget ud af deres kampvogne, og har placeret miner under fabrikkens fundament for på den måde at være sikre på, at intet kunne bruges efterfølgende, siger Margrethe Auken.

EU accepterer belejringen af Gaza

Ifølge Auken er de færreste europæere klar over, hvordan det virkede på palæstinenserne, at premierminister Tsipi Livni »blev modtaget med smil og håndtryk og middag i Bruxelles mens der stadigvæk blev gravet lig ud af ruinerne i Gaza«.

Hun kritiserer desuden, at EU fortsat vil opgradere de økonomiske og kulturelle bånd til Israel:

– At EU således nærmest accepterer Israels fortsatte benhårde belejring af Gaza, væksten af bosættelser, apartheidveje, landran, murbyggeri på Vestbredden og de stopfyldte israelske fængsler virker både hoved- og hjerteløst, mener Margrete Auken.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce