Annonce

2. februar 2009 - 11:25

»Virkeligheden er ikke statisk, og ingen rettigheder er uantastelige!«

Så er vi gået ind i årets anden måned. Men uden for er det stadig vinter og for at få lidt at varme os på i denne kolde tid, fortsætter vi med en runde af bud på, hvad vi kan vente os af det kommende år.

Denne gang er turen kommet til Lone Hvidegaard. Hun er næstformand i Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske og aktiv i Enhedslistens Queerudvalg.

Hvad bliver Pridens slogan næste år?

Aner det ikke!

Hvem får årets laks næste år?

Aner det ikke, interesser mig i øvrigt heller ikke.

Hvem, synes du, burde have årets laks?

Den person, der peger på laksen og med klar stemme siger:
»Jamen, den har jo slet ikke noget tøj på!«

Vi er netop startet på et nyt år, og det store spørgsmål er derfor: Hvad kan vi vente os af 2009? For at komme med nogle kvalificerede, vittige og kloge bud på dette, har QueerKraft-redaktionen sat forskellige personer og grupper på den køns- og seksualpolitiske venstrefløj i stævne for at lade dem give os et blik ind i deres krystalkugle. Så følg med de næste par uger, hvor I bl.a. kan få svar på spørgsmål om, hvordan det går med LBLs medlemstal, Obamas betydning for queer-politikken og opblomstringen af en række nye politiske grupperinger med spændende navne.
Se også »Ballade i homoland i 2009« og »KAKA afslører egne undergrupper«

Tror du, at Stein Bagger indleder et eller flere homo-erotiske forhold i fængslet?

Det afgør han næppe selv. Fængsler har den farve, fængsler altid har haft, brute pink!

Hvad bliver det mest usexede politiske forslag fra SF i løbet af næste år?

Dette kan jeg ikke svare på. Min fetich er ikke »politiske forslag«.

Hvor mange medlemmer/penge har LBL ved udgangen af næste år?

»663 going by the field of infinite improbability drive!«

Kommer der endnu en udgave af Queerfestivalen i København eller andre steder i landet? Og hvem arrangerer?

Forhåbentligt. Hvem arrangerer? Forhåbentligt???? Stærkt appellerende spørgsmålstegn.

Hvilke af følgende grupper bliver dannet på den køns- og seksualpolitiske venstrefløj, og hvad kommer forkortelserne til at stå for?
KUK, KLIK, KLAK, KUP, KLUMP, KLONK, KRAKA, KRADS, KAREN?


KUK: »Krarup under krabasken« og KAREN : »Kildne Amazoner Rister Eks-Nødderne«.

Formår Outgames at blive andet og mere end en sportslig udgave af Tivoli Goes Gay?

Ikke nødvendigvis ved egen hjælp.

Hvilket billede kommer den levevilkårsundersøgelse, som LBL laver i samarbejde med CASA til at tegne om forholdene for homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner?

Formodentligt et varieret billede, men dog et andet billede end det billede, der hænger på væggen i selvforståelsens fine stue. Med sofastykket i udstillingsstuen tænker jeg på det officielle billede af familien Homo som smilende, velnæret, velklædt og naturligvis sat i perfekt passepartout!
Levevilkårsundersøgelsen vil formodentligt bringe en del erfaringer frem i lyset, der ikke lader sig male ind i dette forgyldte (selv)portræt. Et mindre kornfedt »her går det godt« billede end det bestillingsarbejde, man officielt har vænnet sig til dagligt at spejle sig i.

Får Obama nogen betydning for LGBT/queer-politik i USA – i så fald hvilken?

Måske, men næppe så markant postitivt som man kunne håbe.
Obama er kompromissøgende og sender allerede nu de forkerte signaler på området. LGBTQ spørgsmål er ikke just »top priority«.

JPEG - 22.4 kb
Lone Hvidegaard mener, at Obama er for kompromissøgende og har ikke de store forhåbninger til, at han kommer til at forbedre forholdene for seksuelle minoriteter i USA. Foto: Privat

Hvad ser du frem til i løbet af det kommende år?

At få gennemført konkrete lovændringer på en række områder - især i forhold til adoption og anerkendelsen af myndige menneskers selvfølgelige ret til autonomi.

Hvad frygter du mest i løbet af det kommende år?

Danmark er nu hverken formelt eller reelt længere en retsstat, hvilket er alvorligt. Dette er et faktum, man vil komme til at skulle forholde sig til.
I den forbindelse frygter jeg den mentale magelighed, der hersker i dele af LGBTQ miljøet. Virkeligheden er ikke statisk, og ingen rettigheder er uantastelige. Afskaffelse af den generelle retssikkerhed bøjer nærmest dette forhold i neon. Rettigheder skal markeres hver dag, de er redskaber der skal bruges! Gør man ikke det, vågner man en morgen og opdager at de ikke længere er der.
Først afskaffede de retsstaten…

Lovgivning kan skrues tilbage; dette er allerede forsøgt i forhold til inseminationsloven. Ligestilling og sikring af rettigheder er dynamiske størrelser i lige så høj grad, som de er mål – nødvendige at have i værktøjskassen, men at samle den perfekte kasse er ikke målet – kassen bør være en kasse med streg under værktøj!

I øvrigt er den tiltagende indestængte stemning, der over alt slår sammen om dem, der skiller sig ud, ingenlunde rar at møde.
Der er MEGET lavt til loftet i det offentlige sociale rum.
Man kan blot afvente økulleren!

Hvad er dit nytårsforsæt?

Mit personlige nytårsforsæt er at udfase mit højst upassende fornavn.

Hvad bliver den største køns- og seksualpolitiske udfordring i løbet af det kommende år?

Rent faktisk at få vedtaget det i 2008 af Per Clausen (Enh.) fremsatte lovforslag, der bl.a. vil gøre det muligt for myndige mennesker selv at afgøre, hvilket fornavn de vil antage, og hvilket køn personnummeret skal afspejle.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce