Annonce

2. december 2008 - 16:27

Politi jagter Greenpeace-aktivister

Ti aktivister i to gummibåde fra miljøorganisationen Greenpeace forsøgte tidligere på dagen at belejre det 300 meter lange kulskib Hanjin Imbari fra Panama, der ligger ud for Nyborg.

Skibet er på vej med en ladning kul fra Sydafrika til Nordeuropas største kul-terminal ved det DONG-ejede kulkraftværk Enstedværket i Aabenraa, oplyser Greenpaece.

Aktivisterne ville hænge et banner på skibssiden med teksten »Quit Coal«, og selvom besætningen beskød dem heftigt med vandkanoner, lykkedes det at hæfte et banner på siden af det enorme skib.

Politiets kystvagt har derefter jagtet de to gummibåde i flere timer, men indtil videre er det kun lykkedes at få fat i den ene, hvor tre aktivister blev anholdt. Ifølge Politiken sejler den anden båd fortsat rundt på havet med kystvagten i hælene.

JPEG - 60.7 kb
Aktivister fra Greenpeace aktionerer mod kulskibet Hanjin Imbari i Storebælt. Foto: Greenpeace

– Vi har ikke tænkt os at give efter for politiet, for aktionen er for vigtig i disse tider, hvor miljøet bliver så belastet af kul, udtaler Stefan Holmgren, som er kordinator for aktionen for Greenpeace, til pol.dk.

Greenpeace protesterer mod den danske import af kul, og oplyser, at hver borger i Danmark forbruger 1.53 ton kul om året.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce