Annonce

28. november 2008 - 13:47

Klimaaktivister mærker biler

Anonyme klimaaktivister har sat gang i en kampagne, hvor private biler påklistres mærkater med advarsler mod de skadelige konsekvenser af at køre bil – i stil med de mærkater, der findes på cigaretpakker.

Bag kampagnen står den anonyme gruppe »Nu kører det for Danmark!«, der varsler, at »samtlige danske privatbiler« inden udgangen af året vil blive mærket med advarsler som f.eks. »Bilkørsel er stærkt vanedannende. Hold dig fra rattet«, »Dieseludstødning er kræftfremkaldende« og »Bilkørsel gør dig doven – bevæg dig selv«.

Aktivisterne oplyser i en pressemeddelelse at kampagnen er sat i værk »som en ubønhørlig konsekvens af den nye grønne bølge i det politiske landskab«. De henviser bl.a. til klima- og energiminister Connie Hedegaards og statsminister Anders Fogh Rasmussens udtalelser om, at Danmark nu skal være foregangsland i klimaspørgsmål.

JPEG - 36.2 kb
Et ukendt antal private biler har fået »advarselsskilte« klistret på af anonyme klimaaktivister. Fra den 1. december erklærer de, at ville mærke alle biler på den måde.
Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce