Annonce

26. november 2008 - 17:47

Verden vil se handling på klimaområdet

En international meningsmåling foretaget i 11 lande peger på, at der er folkelig opbakning til øjeblikkelige skridt til begrænsning af klimaforandringerne.

Omkring halvdelen af de adspurgte udtrykker ønske om, at regeringerne spiller en større rolle i begrænsningen af udslip, der forværrer klimaproblemerne, men kun en fjerdedel mener, at de politiske ledere gør nok.

– Det viser, at folk over hele verden, forventer at deres regeringer faktisk begynder at handle ansvarligt og håber, at det sker i samarbejde med andre regeringer, siger den britiske Lord Nicholas Stern, der har været konsulent for den internationale undersøgelse.

Undersøgelsens resultater offentliggøres kun fem dage før FNs årlige klimakonference finder sted i den polske by Poznan.

Tilbageskridt i forhold til sidste år

Næsten halvdelen af de adspurgte (43 procent) er mere bekymrede for klimaforandringerne end for den finansielle krise, der hærgede da undersøgelsen blev gennemført i september og oktober 2008.

JPEG - 66 kb
Et flertal af verdens befolkning ser ud til at ønske handling på klimaområdet, viser ny international undersøgelse.

Bag undersøgelsen står klimaprojektet HSBC Climate Partnership, som er et samarbejde mellem miljøgrupper og kommercielle virksomheder, først og fremmest den internationale bankkoncern HSBC.

Undersøgelsen, der har undersøgt holdningerne blandt 1.000 mennesker i hvert land, har fundet sted i både såkaldte udviklings- og industrilande.

Undersøgelsen viser, at antallet af folk, der er villige til ændre deres livsstil for at imødegå truslen om klimaforandringer, er faldet en smule siden sidste år, hvor en tilsvarende undersøgelse blev gennemført i nogle af de samme lande.

Antallet, der vil bruge flere penge og tid for at begrænse klimaforandringerne, er også faldet lidt i forhold til sidste år.

Men der er stadig et betydeligt flertal i de udviklingslande, der er undersøgt - Brasilien, Indien, Malaysia og Mexico - som siger at de er villige til at forandringer. I Kina og de industrialiserede lande - Australien, Canada, Frankrig, Tyskland, Storbritanien og USA - er det lidt under halvdelen.

En tilsvarende international opinionsmåling, som BBC foretog sidste år, viste at to tredjedele af de adspurgte bakkede op bag øjeblikkelig handling på klimaområdet, skriver BBC.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce