Annonce

31. maj 2008 - 21:09

Antiracister overtog højreekstremes samlingsplads

En antiracistisk demonstration i København samlede lørdag den 31. maj omkring 300 demonstranter. Demonstrationen var indkaldt som reaktion på den højreekstreme organisation Stop Islamiseringen af Danmarks (SIAD) demonstrationsplaner i hovedstaden, og den var blevet organiseret af en række antiracistiske grupper i København.

SIAD valgte, som Modkraft.dk tidligere har kunnet fortælle, fredag formiddag at aflyse demonstrationen. Det skete ifølge organisationen på grund af et afbud fra en engelsk taler.

Det fik dog ikke antiracisterne til at aflyse:

– Under alle omstændigheder synes vi, at det er en god idé at demonstrere mod racisme og islamofobi, udtalte antiracisternes talsmand Kristoffer fredag.

Demonstration forløb fredeligt

Den antiracistiske demonstration startede fra Jarmers Plads, hvorfra den gik til Axeltorv – den plads, hvor SIAD efter planen skulle have demonstreret.

Der var dog intet syn af hverken SIAD eller deres vagtværn, der ifølge Researchkollektivet Redox består af en gruppe militante racister fra det tidligere Dansk Front netværk. På torvet blev de cirka 300 antiracister mødt af en stor gruppe civilklædte betjente, der dog ikke fik noget at lave, da demonstrationen forløb fredeligt.

– Det var fedt, at vi var så mange på trods af, at racisterne havde meldt afbud, sagde en smilende aktivist, som Modkraft.dk fangede på Axeltorv.

Demonstrationen fortsatte efterfølgende til Nytorv, hvor den sluttede sig til en demonstration for flere fristeder, der lørdag eftermiddag gik fra Indre København til Christiania.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce