Annonce

ModKulturRefleksioner i den levende kultur
7. juni 2007 - 13:06

Radikal global kvindekunst

Ladyfest er en global begivenhed, der tog sit udspring i Riot Grrrl-miljøet i Olympia, Washington. Riot Grrrl er en feministisk bevægelse med rødder i DIY-kulturen (DIY – Do It Youself). Den første Ladyfest blev afholdt i 2000, og det er tredje gang, den afholdes i Danmark. Festivalen sætter fokus på kvinder, der arbejder med musik, kunst, teater, film eller bag scenen.

Fredag den 8. juni åbner udstillingen Action Speaks Louder med bidrag fra bl.a. Guerrilla Girls (US), Renegade Runners (DK) og Radical Cheerleaders (US). I salen synger Malmø Feministiske Kor arrangementet i gang. De efterfølges af en rækker kvindelige musikudøvere så som Tone (DK), Kids of the Ranch (SE) og Sky (F). Aftenen afsluttes med DJ’s og fest i samarbejde med dameUlove.

Lørdagen byder på proformens og workshops. Kvindelige kunstnere vidensdeler med publikum. Et af tilbudene er en workshop ud i DJ-kunsten. Om aftenen er der stor fest, hvor Ufolab og Banana Power er på scenen. De efterfølges af DJ’s og fri dans.

Søndag morgen er der fælles morgenmad. Herefter vises to dokumentarfilm Sisters in Law, om to kvindelige dommere, der går op mod den konservative kultur i deres lokalmiljø og Dont Need You om Riot Grrrl-scenen i 1990’erne. Festivalen præsenterer desuden et udvalg af kortfilm.

Samme dag er der debat om erotik, kunst og kønsrollemønstre. Diskussionen åbnes af skuespiller og stripper Aino Junka aka. April.

Drenge og piger af alle køn, racer og aldre er velkomne til Ladyfest 2007. I bedste DIY-stil er der ingen som skal skrabe profitten fra Ladyfest og arrangementet skabes af frivillig arbejdskraft.

Ladyfest 2007
8.-10. juni på VerdensKulturCentret, Nørre Allé 1, KøbenhavnRedaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce