Annonce

25. januar 2007 - 11:00

Mosaisk Troessamfund atter med til Auschwitz-dage

I modsætning til sidste år vil Mosaisk Troessamfund dette år deltage i mindedagene for befrielsen af den nazistiske udryddelseslejr Auschwitz den 27. januar.

Mosaisk Troessamfund trak sig sidste år fra arrangementet, fordi forbrydelserne mod det jødiske folk efter deres mening ikke havde en tilstrækkelig central plads i programmet.

Men i år balancen genoprettet, skriver Kristeligt Dagblad. Nu handler kun et af mindedagenes i alt 14 arrangementer om andre forbrydelser end dem, nazisterne begik under Anden Verdenskrig.

Holocaust i centrum
– Efter sidste års problemer gik vi omgående i gang med forhandlinger med Undervisningsministeriet, Københavns Kommune og repræsentantskabet for Auschwitz-dagene. Der blev lyttet til vore forslag, og vi blev inddraget i planlægningen. Derfor er vi glade for at være med igen, siger formand for Mosaisk Troessamfund, Stefan Isaak til Kristeligt Dagblad.
 
Stefan Isaak anerkender, at forfølgelse af og forbrydelser mod andre grupperinger end den jødiske »selvfølgelig skal have plads«.

– Men så længe, man kalder dagene for Auschwitz-dage, må Holocaust bemærkes, siger han.

I Danmark blev de internationale Auschwitz-dage markeret første gang i 2003. Udover de konkrete nazistiske forbrydelser er mindedagenes generelle fokus på folkedrab og grusomheder, som racistiske ideologier og totalitære regimer kan forårsage.

Læs mere i Kristeligt Dagblad

Se den officielle hjemmeside for Auschwitz-museet (engelsk)

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce