Annonce

3. oktober 2005 - 2:36

Flere italienske bio-bønder

Denne miljømæssige succeshistorie startede tilbage i 1990’erne, da den daværende italienske regering gjorde en seriøs indsats for at støtte landmænd i at skifte til organiske dyrkningsmetoder.

Ifølge det hollandske Biofood Magazine er der i Italien 50.000 landmænd, 4.000 forarbejdningsvirksomheder og 120 eksportører, der samlet udgør en eksportværdi på 1,6 milliarder euros.

Den populære Slow Food bevægelse – med 50.000 italienske og et stigende antal medlemmer i udlandet – har også givet organiske fødevarer et ekstra boost.

Bevægelsens kampagner har fået den italienske regering til at opmuntre skolekantiner til at servere lokalt dyrkede organiske madvarer garanteret fri for pesticider.

Af Jacob Sejer Pedersen/Monsun

Læs mere i Biofood Magazine (engelsk)

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce