Annonce

19. januar 2012 - 13:59

Bz-mail koster betjent kassen

»E-mailen udsatte betjentene for stor fare og har skadet politiets anseelse.«
Med den begrundelse idømte dommeren ved en lokal domstol i Berlin onsdag den 18. januar en tysk politimand en bøde på 6.400 euro eller knap 48.000 kroner.

Politimanden blev kendt skyldig i »hemmelighedsbrud« ved for to år siden at sende en anonym e-mail til bz-kollektivet Brunnenstrasse 183, hvor beboerne blev advaret om rydning. Dagen efter – den 24. november 2009 – blev det besatte hus ryddet af talstærk politi.

JPEG - 107.6 kb
To år efter rydningen står huset i Brunnenstrasse stadig tomt. Fotoet er fra før rydningen. Foto: Wikimedia Commons.

Læs artiklen »”Solidariske hilsner” rammer tysk politimand« hos Modkraft.

Læs artiklen »Teure Solidarität mit Hausbesetzern« hos taz.

Erklærer sig fortsat uskyldig

Politimanden bedyrede til det sidste sin uskyld og benægtede sympati for bz’erne.

– Jeg ville have risikeret alt, og jeg har ingen kontakter på venstrefløjen. Det er jo fuldstændig absurd, udtalte politimanden i retten inden domsafsigelsen.

Politimandens forsvarer fulgte op med at kræve ham frifundet, fordi han ikke havde noget motiv for at advare de venstreorienterede bz’ere.

– Han var politimand med liv og sjæl, udtalte hun i retten.

Desuden argumenterede forsvareren, at politimandens e-mailkonto sagtens kunne være blevet hacket. Anklageren medgav, at det teknisk set er muligt, men hævdede, at det ville være alt for besværligt.

Dommeren valgte altså at følge anklageren, som dog havde krævet en dobbelt så stor bøde.

Bz’er vidnede for forsvaret

En af husets tidligere beboere vidnede i retten om, at bz-kollektivet oprindeligt betragtede e-mailen fra en anonym og angiveligt solidarisk politimand som en provokation, der skulle udløse en voldelig konfrontation med politiet.

– Vi havde allerede inden modtaget flere advarsler per telefon og sms. Det hele var utroværdigt, udtalte den tidligere bz’er i vidneskranken.

Bz-kollektivet udsendte derfor en pressemeddelelse efter rydningen, hvor de citerede dele af e-mailen, men ifølge den tidligere beboer reagerede medierne desværre ikke på »scoopet«.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce