Annonce

12. januar 2012 - 17:35

Kurdisk tv-station vil ikke bøje nakken: Anker terrordom

Københavns Byrets dom i sagen om ROJ TV’s forbindelser til den terrorstemplede, kurdiske oprørsgruppe PKK, bygger på et ensidigt bevisgrundlag og giver derfor et misvisende billede af tv-stationens virke.

Det mener Imdat Yilmaz, der er administrerende direktør for de to selskaber bag tv-stationen – Mesopotamia Broadcast A/S og ROJ TV A/S – som tirsdag den 10. januar blev idømt en bøde på 5,2 millioner kroner for overtrædelse af den danske terrorlovgivning.

– Vi har ikke fået en fair rettergang, og derfor er det naturligt, at lade endnu en instans kigge på sagen. Da vi ikke mener, at vi har begået nogen forbrydelse, så vil vi ikke bøje nakken, siger Imdat Yilmaz til Modkraft.

Sagen er ikke fuldt belyst

Ifølge Københavns Byret har ROJ TV propaganderet for PKK, der er på EU’s, USA’s og Tyrkiets liste over terrororganisationer, ved ensidigt at gengive udtalelser fra den kurdiske guerillabevægelse.

ROJ TV har desuden været finansieret af PKK, som har haft indflydelse på, hvad stationen har bragt, lyder det i dommen.

Tv-stationens administrerende direktør mener dog ikke, at retten reelt har ønsket, at få sagen fuldt belyst.

JPEG - 40 kb
Administrerende direktør hos ROJ TV, Imdat Yilmaz, mener ikke, at tv-stationen er kommet til orde i Københavns Byret. Foto: Lars Kamp Mortensen/Monsun.

ROJ TV’s forsvarer har således fået afvist 11 af de 15 vidner, som han har ønsket, herunder formanden for Radio- og TV-nævnet, mens anklagemyndigheden har fået lov at føre alle sine, herunder vidner fra Tyrkiet.

– Der har været en ensidig fremstilling af sagen, og det billedmateriale, som er blevet fremlagt, er ikke repræsentativt for vores arbejde, lyder det fra Imdat Yilmaz.

Læs artiklen »Lille men problematisk sejr til ROJ TV« hos Modkraft.

Læs artiklen »Søren Søndergaard: Byretten har taget parti« hos Politiken.

Undrer sig over regering

Selvom selskaberne bag ROJ TV er blevet dømt for at støtte en terrorgruppe, så har byretten af juridiske årsager ikke kunnet frataget tv-stationen deres sendetilladelse.

Det har fået den socialdemokratiske justitsminister Morten Bødskov og kulturminister Uffe Elbæk (R) til at annoncere en lovændring, der gør det muligt at trække stikket på den omstridte tv-station.

Læs artiklen »Regeringen vil lukke terrordømt tv-station« hos Modkraft.

Imdat Yilmaz kalder udmeldingen »besynderlig«.

– Det virker som om, Tyrkiet har haft held til at lægge pres på den danske regering. Det tætte forhold til Tyrkiet sker på bekostning af ytringsfriheden og frihedsrettighederne, mener ROJ TV’s administrerende direktør.

Han minder om, at der ifølge menneskerettighedsorganisationer er flere end hundrede journalister fængslet uden dom i Tyrkiet, hovedsagelig fordi de rapporterer om konflikten med det kurdiske mindretal.

– Det er forkert, at kalde Tyrkiet et demokrati, og det undrer mig, at Danmark er så passive og tavse, når menneskerettighederne trædes under fode. Det er nødvendigt, at alle de undertrykte folkeslag i Tyrkiet har en stemme, siger Imdat Yilmaz.

Læs artiklen »Turkey ’world leader’ in imprisoned journalists, IPI report says« hos Hurrieyt Daily News.

Læs bloggen »”Tyrkiets Putin” fængsler flest journalister i verden« hos Modkraft.

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce