Annonce

19. december 2011 - 14:58

Venskabsforening har tillid til Nordkoreas nye leder

Nordkoreas øverste leder Kim Jong-Ils bortgang betyder ikke enden for det nordkoreanske samfund. Det vurderer Venskabsforeningen Danmark-Den Demokratiske Folkerepublik Korea.

– Eftersom Kim Jong-Un allerede sidste år blev indsat på en række centrale poster tyder alt på, at statsapparatet er forberedt på magtskiftet, siger foreningens formand Anders Kristensen til Modkraft.

Læs portrættet »Kim Jong-un: a profile of North Korea’s next leader« hos The Telegraph

Han tilføjer, at udlandets spekulationer om den nordkoreanske Folkerepubliks fremtid er ren ønsketænkning.

– Da Kim Jong-Il selv blev valgt til generalsekretær for 17 år siden, var der også en masse teorier ude om, at det kunne blive enden på Nordkorea. Men det skete jo som bekendt ikke. Så jeg har al mulig grund til at tro, at de har helt styr på det, tilføjer han.

JPEG - 199.1 kb
Kim Jong-Un har længe været kørt i stilling til at overtage faderens post, mener Dansk-Nordkoreansk venskabsforening. Foto: Flicker

Han vurderer, at den nye leder på grund af sin unge alder primært vil fungere som kransekagefigur og ansigt udadtil, mens et embedskollektiv vil varetage driften af offentlige og militære opgaver.

Se links om Kim Jung-Il og DDF Korea på Tidslinjen, 17.12.2011

»Et bolværk mod USAs verdensherredømme«

Trods de positive fremtidsudsigter udtrykker venskabsforeningen »stor sorg« over lederens bortgang.

»Under kammerat Kim Jong Il’s ledelse har DDF Korea vundet respekt og anerkendelse internationalt og gjort det tydeligt, at republikken aldrig vil underlægge sig USA’s verdensherredømme eller acceptere en genforening af Korea efter ”Tysklandsmodellen”«, skriver foreningen i en pressemeddelse.

Læs artiklen» Dansk venskabsforening hylder Kim Jong-Il« hos BT

»Under kammerat Kim Jong Il’s såkaldte Songun-ledelse har befolkningen i Nordkorea med kollektiv kraftanstrengelse overvundet de 10 meget hårde år under den Hårde March i 1990’erne, hvor landet var ramt af ekstreme naturkatastrofer, politiske omvæltninger i Østeuropa og USSR samt blokade og krigstrusler fra USA«, tilføjer foreningen.

Anders Kristensen ved endnu ikke, hvordan forningen vil markere dødsfaldet. Det vil bestyrelsen beslutte mellem jul og nytår efter konsultation med Nordkoreas ambassade i Stockholm.

Læs den svensk-nordkoreanske venskabsforenings nekrolog over Kim Jong Il

Redaktion: 

Tak fordi du bruger Modkraft.
Vi håber du har læst noget interessant eller oplysende.
Du kan støtte Modkraft via MobilePay: 50 37 84 96

Annonce